Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua a remizat în primul meci din grupele Europa League, 2-2 la Stuttgart

Steaua a remizat în primul meci din grupele Europa League, 2-2 la Stuttgart

Steaua a remizat în primul meci din grupele Europa League, 2-2 la Stuttgart
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    20 Sep 2012   •   22:39

Steaua a fost condusă, a revenit, a suferit şi a fost la cinci minute distanţă de prima victorie din istoria sa în Germania, însă, în cele din urmă, s-a mulţumit doar cu un egal, scor 2-2, în faţa principalei favorite a grupei E din Europa League, VfB Stuttgart.

Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a făcut un joc foarte bun pe VfB Arena şi, cu puţină atenţie, ar fi putut obţine toate punctele. La fel de adevărat este însă că roş-albaştrii au avut şi noroc în anumite momente, gazdele lovind de două ori transversala după pauză, iar Tătăruşanu a avut un reflex providenţial pe final care a salvat rezultatul.

Nu a fost timp de tatonare între cele două echipe în debutul întâlnirii. Steaua a început curajos, cu Filip şi Nikolic dându-i emoţii lui Ulreich încă din primele două minute. Golul a venit însă la cealaltă poartă, în minutul 4, atunci când Chiricheş l-a scăpat din marcaj pe Ibisevic, iar atacantul bosniac a fructificat centrarea excelentă a lui Hajnal.

Românii nu au resimţit şocul şi au replicat imediat. După mai puţin de două minute, Chipciu a restabilit egalitatea, înscriind din apropiere, după o fază începută de la pasă excelentă a lui Adrian Popa pentru Nikolic, care l-a driblat pe Ulreich, iar mingea a ajuns la şeptarul din Ghencea.

Elevii lui Bruno Labbadia au revenit rapid în atac, iar Tătăruşanu a fost nevoit să intervină de două ori în faţa lui Tunay Torun şi Niedermeier, în timp ce Szukala a fost aproape de gol în minutul 29, atunci când a trimis cu capul puţin pe lângă, după un corner executat de Bourceanu.

Germanii nu s-au lăsat nici ei mai prejos şi au încercat să-şi pună în valoare jocul aerian, dar Ibisevic şi Rodriguez nu au găsit spaţiul porţii la ultimele momente importante ale primei reprize.

Partea a doua a început cu o dominare clară a celor de la Stuttgart, care nu au reuşit să înscrie la ocaziile lui Tunay Torun, intervenţie foarte bună a lui Tătăruşanu, şi, mai ales, Cacau, acesta trimiţând cu capul în transversală din câţiva metri.

Steliştii au echilibrat însă ostilităţile şi a fost rândul lui Nikolic şi al lui Rusescu să rateze din situaţii excelente, înainte ca acelaşi Cacau să ia din nou la ţintă transversala, cu un şut fulgerător din interiorul careului.

Când partida părea să se liniştească şi senzaţia era că rezultatul va rămâne neschimbat, în minutul 78, Chipciu a pătruns prin centru, a pasat excelent pentru Adrian Popa, care a fost faultat în careu de Niedermeier. Lovitură de la 11 metri şi cartonaş galben pentru fundaşul german, iar Rusescu a transformat cu o execuţie perfectă pentru 2-1.

Labbadia nu a stat pe gânduri şi i-a introdus imediat pe teren pe Traore şi Harnik. Careul lui Tătăruşanu a fost luat cu asalt şi, în minutul 85, Niedermeier s-a revanşat pentru penaltyul pe care l-a produs şi a egalat cu o lovitură de cap, profitând de o nouă greşeală a lui Chiricheş.

Ultimele minute au fost un asediu continuu al gazdelor, care, impulsionaţi şi de public, au căutat şi golul victoriei, care a fost aproape să vină în minutul 89, dar Tătăruşanu a scos incredibil capul din 3 metri al lui Ibisevic şi a adus astfel primul punct pentru Steaua în actuala ediţie din Europa League.

În celălalt meci al grupei, FC Copenhaga a învins cu 2-1 pe Molde pe teren propriu. Brazilianul Claudemir a deschis scorul pentru gazdeîn minutul 20, însă norvegienii au egalat în prelungirile primei reprize, prin senegalezul Diouf. Danezii au marcat golul victoriei cu un sfert de oră înainte de final, când Cornelius a stabilit rezultatul duelului nordic.

Stuttgart: Ulreich - Sakai, Niedermeier, Rodriguez, Boka, Kvist (Harnik 82), Tunay Torun (Okazaki 62), Gentner, Hajnal (Traore 82), Ibisevic, Cacau

Steaua: Tătăruşanu - Szukala, Filip (Rusescu 46), Chiricheş, Chipciu, Prepeliţă (Pintilii 46), Georgievski, Pârvulescu (Latovlevici 81), Bourceanu, Popa, Nikolic


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close