Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua - Rapid 1-2. Spadacio apropie formaţia giuleşteană de Europa League (VIDEO)

Steaua - Rapid 1-2. Spadacio apropie formaţia giuleşteană de Europa League (VIDEO)

Steaua - Rapid 1-2. Spadacio apropie formaţia giuleşteană de Europa League (VIDEO)
15 Mai 2009   •   22:55

Rapid Bucureşti a obţinut trei puncte foarte importante în Ghencea, acolo unde a învins Steaua cu 2-1, graţie celor două reuşite semnate de Spadacio. Giuleştenii înving pentru a doua oară în istorie în Ghencea şi lasă în urmă cererile de demisie pentru antrenorul Marius Lăcătuş.
Dincolo de scor, se poate spune că suntem ţara cu multe derby-uri, dar cu jumătăţi de fotbal. Vineri seara, cel puţin în prima repriză a căzut încă o etichetă de pe un meci de la curtea sportului rege. Mai corect, pentru 45 de minute, Steaua ? Rapid a fost doar al doilea meci al etapei 31. Cu o miză ce a constat în ocuparea unui loc calificabil pentru Europa League, cele două echipe au ferit poarta de atingerea mingii.
Petre Marin a încercat să-l surprindă cu un lob pe Marinescu în minutul 7, în timp ce Kapetanos a irosit câteva şanse de a înscrie, în minutul 23, printr-o lovitură de cap, şi în minutul 44, cu un şut la colţul scurt, ambele ocazii fiind dejucate de cei doi portari ai Rapidului. În acest sens, este de precizat că Marinescu, portarul ales de Hizo pentru partida din Ghencea, a suferit o întindere musculară în urma unei degajări, fiind înlocuit cu Andrade.
Prima repriză a mai adus şi un spectacol pirotehnic în tribune, suporterii rapidişti încercând poate să compenseze lipsa evenimentelor din teren.
Partea a doua a început cu un ?cutremur? la poarta lui Zapata, tremurul porţii fiind provocat de Spadacio, în urma unei centrări a lui Emil Dică. Era minutul 47 şi tribunele şi jucătorii încercau să revină în starea de derby înscrisă pe etichetă. Steaua a egalat repede, prin Kapetanos, în minutul 52, şi porţile se dechiseseră pentru goluri. Spadacio a adus victoria oaspeţilor, dintr-o fază suspectă de ofsaid, marcând încă o dată în poarta lui Zapata, graţie unei pase primite de la Pinto.
Şi cum înfrângerile sunt greu de suportat, fanii Stelei s-au năpustit asupra rapidiştilor din tribune cu scandări rasiste, dar nu au ratat nici ocazia să ceară ?demisia, demisia!?.
Este înfrângerea cu numărul 100 pentru Steaua din istoria participărilor în Liga I şi Rapidul a dat peste cap cotele de la casele de pariuri, care mergeau pe o victorie a gazdelor cu 1-0, un scor care nu se mai înregistrase în meciurile directe disputate pe Ghencea din 1953.



Echipele de start
Steaua: Zapata - Ogararu, Baciu, Ghionea, Petre Marin - Tiago, Plesan - Szekely, Toja, Semedo - Kapetanos.

Rapid: A. Marinescu - Ivelja, R. Fernandes, M. Constantin, Perjă - Dică, C. Lazăr, J. P. Andrade, Cesinha - Spadacio, Joao Paulo Pinto










Antena 3.ro










×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti Rapid Bucureşti
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close