Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Taher: Nu pot să mai bag bani în Rapid, până nu sunt acţionar cu acte în regulă

Taher: Nu pot să mai bag bani în Rapid, până nu sunt acţionar cu acte în regulă

Taher: Nu pot să mai bag bani în Rapid, până nu sunt acţionar cu acte în regulă
29 Oct 2008   •   11:20

După telenovela care l-a avut pe antrenorul Jose Peseiro în rol principal, care ba a fost demis, ba a revenit în funcţie, la Rapid se prefigurează un nou scenariu, unul de scandal, între fostul şi actualul acţionar majoritar al clubului din Grant. Scandalul a izbucnit după ce Fathi Taher nu i-a plătit nici un ban lui George Copos pentru acţiunile preluate de la acesta şi a lăsat impresia că ar dori să se retragă, cerându-şi înapoi cele şapte milioane de euro cu care a împrumutat Rapidul pentru transferuri de jucători.
Omul de afaceri Fathi Taher a declarat însă agenţiei Mediafax că el nu doreşte să plece, ci vrea doar să fie acţionar cu acte în regulă la Rapid, menţionând că pentru a intra oficial în posesia celor 80 la sută din acţiuni este necesar ca George Copos să întocmească o serie de documente. ?Eu n-am venit aici să fac afacere, dacă vroiam asta mă duceam în altă parte. Am venit din dragoste pentru Rapid. Dar este important ca lucrurile să fie în regulă. Eu am fost de bună credinţă, am venit, am adus bani, dar trebuie să fiu acţionar cu acte, să fie totul şi comercial, şi legal. Am stat cinci luni, dar nu pot să mai bag bani aşa. Şi nu este nimic complicat, i-am zis şi lui George, nu trebuie decât să facă nişte documente şi totul este în regulă?, a explicat Taher, marţi seară.
De partea cealaltă însă surse din cadrul clubului au declarat pentru Mediafax că punerea în proprietate a omul de afaceri Fathi Taher cu cele 80 la sută din acţiunile Rapid nu a fost realizată până acum deoarece acesta nu a îndeplinit niciuna dintre obligaţiile contractului de preluare a clubului şi nu i-a plătit niciun ban lui George Copos pentru pachetul majoritar.
Întrebat dacă i-a plătit lui Copos 15 milioane de euro pentru cele 80 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA, Fathi Taher a răspuns că nu este important acest lucru, dar a recunoscut că a împrumutat clubul, pentru că altfel nu putea să dea bani la Rapid. ?Nu mai pot să dau în continuare bani pentru că totul e invers de cum am stabilit în contractul nostru. Contractul făcut trebuia să se finalizeze de acum două luni, dar s-au lăsat nişte acte care nu s-au făcut şi situaţia a rămas aşa. Eu vreau să fie în regulă?, a afirmat omul de afaceri, care se află acum în Statele Unite ale Americii.
George Copos şi-a exprimat încrederea că totul se va rezolva după ce va discuta cu Taher. ?Voi vorbi după ce se întoarce dânsul în ţară. Altfel nu este corect. Eu nu pot să vorbesc de rău un om ca domnul Taher care a venit cu bune intenţii la Rapid?, a spus Copos, menţionând că doreşte să îi vândă acestuia şi restul de 20% din acţiunile pe care le mai are la Rapid. ?Domnul Taher are prima opţiune şi dacă le vrea i le dau fără niciun fel de probleme. Eu m-am retras definitiv din fotbal?, a precizat George Copos.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: George Copos Rapid Bucureşti
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close