Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Tiberiu Lajos, colaborator al DNA în schimbul unei pedepse scăzute?

Tiberiu Lajos, colaborator al DNA în schimbul unei pedepse scăzute?

Tiberiu Lajos, colaborator al DNA în schimbul unei pedepse scăzute?
Sursa foto: tiberiu lajos
11 Mai 2009   •   10:57

"Curăţenia" din fotbalul românesc, începută cu zona arbitrajului, beneficiază de un imbold suplimentar de când arbitrul Tiberiu Lajos, unul dintre "centralii" acuzaţi de luare de mită, a decis să denunţe mai multe personaje din fotbalul românesc, multe dintre ele cu nume. Lajos este singurul dintre acuzaţi care nu a fost arestat, fapt ce constituie o dovadă clară că a decis să colaboreze cu anchetatorii, "turnând" şi pe acei corupţi care nu se aflau deja în dosarele întocmite.
DNA a demarat anchetele din fotbal cu doar şapte nume, în primă instanţă. Procurorii ştiau, însă, că dacă se mişcă bine, pot urmărirea şi cu alte nume. Condiţia era de a determina cel puţin unul dintre cei anchetaţi să colaboreze. Potrivit gsp, cel care a spart gheaţa a fost Tiberiu Lajos. Determinant în acest sens a fost un eveniment nefericit din familia arbitrului timişorean, care s-a decis să colaboreze şi după ce tatăl său a murit de curând. Dintre cei şapte audiaţi de DNA, Penescu, Gh. Constantin, Bogaciu, Savaniu, Corpodean, Lică şi Lajos, ultimul nu a primit mandat de arestare, spus sursele publicaţiei citate, deoarece a acceptat oferta anchetatorilor de a aduce în discuţie alte nume de persoane vinovate de corupţie în fotbal pentru a fi tratat cu clemenţă la rândul său.
Lajos este acuzat că a primit 3.000 de dolari de la Cornel Penescu pentru a favoriza echipa FC Argeş în partida din tur cu Gloria Bistriţa. Prezent la sediul DNA de la Piteşti, arbitrul de 42 de ani a primit oferta de a colabora şi a acceptat-o, el fiind acum protejat de procurori până când spusele sale vor fi testate până la capăt şi se vor concretiza în instanţă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: DNA denunt
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close