Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Ucraina - România 3-2. Înfrângere dramatică a României pe terenul gazdei Euro 2012

Ucraina - România 3-2. Înfrângere dramatică a României pe terenul gazdei Euro 2012

Ucraina - România 3-2. Înfrângere dramatică a României pe terenul gazdei Euro 2012
Sursa foto: bogdan lobont
29 Mai 2010   •   22:36

România a pierdut un meci de infarct disputat sâmbătă, cu Ucraina, la Lvov. Echipa tricoloră a fost dominată în cea mai mare parte a meciului, dar a avut forţa să întoarcă la un moment dat scorul de la 0-1 la 2-1. În cele din urmă, echipa lui Răzvan Lucescu a fost depăşită pe merit de o formaţie a Ucrainei în care au strălucit Aliyev, Konoplyanka şi Shevchenko.
Aliyev a înscris în minutul 15 dintr-o lovitură liberă de la 40 de metri la colţul scurt. Jucătorul de la Lokomotiv Moscova l-a prins pe picior greşit pe Lobonţ, care nu a putut decât să devieze mingea în poartă. Greşeală mare a portarului de la AS Roma, care trebuia să respingă mingea. Tot restul reprizei întâi a fost un calvar pentru apărarea României, care cu mare noroc a scăpat fără încă un gol, Shevchenko şi Milevski fiind tartorii liniei conduse de Cristian Chivu.
Actul secund a început mult mai bine pentru noi. Gabi Tamaş a înscris un gol fabulos de la 40 de metri, cu un şut fulgerător, pe jos, în minutul 54. Portarul Pyatov a fost mascat de un fundaş şi nu a putut respinge mingea deşi şutul nu fusese foarte bine plasat.
Revenirea româniei a continuat, iar inspiraţia lui Răzvan Lucescu s-a văzut în minutul 63. Rezerva Daniel Niculae a interceptat mingea la 30 de metri şi a profitat de apărarea rarefiată a Ucrainei, a avansat şi şutat la colţul lung de la 20 de metri, învingându-l de portar în minutul 63.
Din păcate, românii au renunţat la atacuri după ce au trecut în avantaj şi presiunea crescândă a Ucrainei s-a concretizat şi pe tabelă. Mai întâi Lobonţ a scos un gol ca şi făcut în minutul 76, după un şut al lui Shevchenko, dar apoi goalkeeperul de 32 de ani este prins pe picior greşit, primind gol printre picioare la faza imediat următoare. Autorul golului a fost tânărul Konoplyanka.
Drama a continuat şi, doar trei minute mai târziu Ucraina a revenit în avantaj. Shevchenko l-a presat pe Lobonţ, a şutat slab, iar Chivu şi Tamaş au colaborat pentru un autogol de tot râsul.
Românii s-au pierdut, iar finalul meciului nu a mai adus nici o mare ocazie la poarta gazdelor. Echipa naţională a fost învinsă cu 3-2 pe Stadionul ?Ucraina? din Lvov şi începe cu stângul campania de pregătire a preliminariilor pentru Euro 2012.
Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close