Antena 3 CNN Sport Fotbal intern "Umiliţi la Istanbul" - povestea unor fani stelişti, evacuaţi de pe stadion din ordinul lui "Başkan Argăseală"

"Umiliţi la Istanbul" - povestea unor fani stelişti, evacuaţi de pe stadion din ordinul lui "Başkan Argăseală"

"Umiliţi la Istanbul" - povestea unor fani stelişti, evacuaţi de pe stadion din ordinul lui "Başkan Argăseală"
09 Noi 2009   •   15:40

Războiul dintre Steaua şi suporterii roş-albaştri, din orice sector al stadionului ar fi ei, şi-a desfăşurat un nou episod la Istanbul. Steaua a refuzat biletele oferite de turci pentru galeria română şi şi-a îndemnat fanii să se descurce pe cont propriu. Aceasta a fost însă o capcană, pentru că acei români care s-au aventurat pe cont propriu în Istanbul ca să vadă meciul Stelei au ajuns să fie batjocoriţi. Şi nu de turci, care au căzut la mijloc în războiul Gigi-fanii Stelei, ci de "Başkan Argăseală", care cu trimitere de la Gigi le-a cerut organizatorilor turci să "elimine" din stadion orice român fără aprobare de la "războinic".

Daniel M. ne-a trimis pe adresa de e-mail o scrisoare în care a povestit pentru cititorii Antena3.ro ce au fost nevoiţi să îndure nişte suporteri români, cu vârste între 25 şi 40 de ani, care nu fac parte din galerie, la Istanbul, unde au vrut să asiste la meciul echipei favorite.

"Totul a început după tragerea la sorţi, când ne-am hotărât să mergem la Istanbul. Am închiriat autocar, în urma cu o lună, dar mai aveam nevoie de bilete. Am sunat la club şi ni s-a spus că "ei nu vând bilete şi că putem să ne cumpărăm de acolo", aşa că am ne-am hotărât să plecăm fără bilete.

Joi 05.11.2009, ora 10.30, ajungem la Istanbul, în parcarea de lângă stadion. (...) După ce ne-am cazat am mers la stadion să vedem ce facem cu biletele. Ajunşi acolo, găsim sectoarele rezervate oaspeţilor (35,36,37). Întrebăm dacă putem lua bilete acolo şi ni se zice că "numai de la clubul Steaua putem cumpăra". Hotarâm să mai aşteptăm 2-3 ore să vedem de unde ne luăm biletele.
(...)
Ne întâlnim cu alţi băieţi veniţi din România. Ne întreabă de bilete, le spunem
situaţia şi plecăm să mâncăm la un restaurant. Cum la ei nu se fumează în locuri publice, ieşim afară şi, din întâmplare, ne întâlnim cu băieţii din România, care îşi cumpăraseră bilete. Strângem banii şi trimitem 3 persoane să cumpere biletele. Se întorc cu biletele cumpărate în "sectorul 36", rezervat oaspeţilor.
(...)
La ora 18.00, un prieten intră pe stadion şi ne sună la vreo 30 de minute că nu îl lasă să intre, că trebuie să arate "bonul fiscal". Îi spunem că nu ne-a dat aşa ceva. Sună iar. Zice că l-a trimis să "îşi ia banii pe bilet şi să îşi cumpere în altă zonă". Mergem la casă şi ni se retunează banii pe bilete. Hotărâm să ne luam bilete în altă parte (vezi foto).



Intrăm. După 10-15 minute, vine şeful agenţilor de pază şi cere biletele unui prieten care era cu soţia. Se uită, vorbeşte prin staţie şi le comunică faptul că este ok. După alte 10-15 minute, ne trezim înconjuraţi de poliţie şi ne întreabă dacă suntem români. Întrebăm care este problema şi ne spune că trebuie să ne mute într-o altă zonă, ca acolo nu avem securitate. Le spunem că nu ieşim din stadion şi ne asigură ca nu ne vor scoate. Şeful agenţilor ne spune să îl urmăm că ne mută în sectorul rezervat oaspeţilor. Ne scoate afară şi ne spune că putem să ne luăm banii pe bilete. Cerem să vina un reprezentant UEFA sau de la club. Se dau telefoane şi ne zice că se rezolvă.

Între timp mai mulţi români sunt scoşi din stadion. Suntem 30-40 de români. Vine şeful care se ocupă cu organizarea. Vorbim cu el, îi spunem situaţia, ne dă dreptate şi începe să dea telefoane. Deja începea repriza a-2-a. Vine răspunsul: "Başkan Argăseală a vorbit cu başkan turc să nu fie niciun român pe stadion, în afară de cei din delegaţia oficială". Îşi cere scuze pentru situaţie şi ne asigură că, din punctul lui de vedere, suntem ok, dar el a avut ordin de la Argăseală. Între timp aflăm că o familie de români (soţ,soţie şi copil), având invitaţie, nu a fost lăsată să intre, pe motivul că sunt români. Cel de la organizare vorbeşte la staţia radio şi ne roagă să părăsim stadionul, moment în care îşi fac apariţia scutierii. Nu mai există nici o soluţie de a intra sau a ne recupeara banii, aşa că am hotărât să plecăm. Precizez că, în tot acest timp cât am discutat cu ei, nu am fost agresaţi
de nimeni. Am 35 de ani şi merg pe Ghencea de la vârsta de 5 ani. Am vazut multe pe stadioane, dar să te dea afară din ordinul preşedintelui clubului pe care îl iubeşti, după ce faci tot felul de sacrificii, întrece orice măsură. Ca român m-am simţit umilit, când ne-a dat afară din stadion pe motivul că suntem români"
, a povestit Daniel M.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close