Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Un derby cu dinţii strânşi: Rapid-Steaua 0-0 (VIDEO)

Un derby cu dinţii strânşi: Rapid-Steaua 0-0 (VIDEO)

Un derby cu dinţii strânşi: Rapid-Steaua 0-0 (VIDEO)
09 Noi 2008   •   22:50

Rapidul primeşte vizita Stelei în această seară în derby-ul etapei a 14-a, gazdele având şansa de a trece în clasament în faţa "roş-albaştrilor" cu o victorie în Giuleşti.
Steaua pare revigorată de sosirea lui Dorinel Munteanu pe banca tehnică, jocul lor impresionând la meciul cu Dinamo din weekend-ul trecut (1-1). De partea cealaltă, elevii lui Jose Peseiro par într-o vizibilă revenire de formă, având la activ 4 meciuri consecutive fără înfrîngere, trei în campionat şi unul în Cupa României.
În prima repriză se vede cum suferă jocul de construcţie al Stelei, o echipă care urcă greu. Rămâne dilema dacă jucătorii sunt obosiţi sau Rapid se închide foarte bine.
De altfel, până în minutul 20, cele două formaţii s-au închis foarte bine, nefiind de notat nici o fază remarcabilă la poartă, cu atât mai mult cu cât formaţiile erau foarte strânse. 20 de metri de fiecare parte a centrului de teren erau acoperiţi de cele două echipe. Echipele au fost preocupate în primele 30 de minute mai mult să nu primească gol decât să înscrie. Un rezultat ce îi convine liderului Dinamo, după cum declara antrenorul alb-roşilor.
Min 36. Lovitură liberă de la marginea terenului executată de Steaua, în vreme ce gazdele erau aglomeraţi cu toţii în careu. Bate Ogăraru dar mingea loveşte bara ce marchează prima ocazie a meciului.

Două minute mai târziu o găsesc pe Rapid în atac, dar fără rezultat- Steaua se apără bine în centru, deşi rămân unele probleme pe benzi.
În minutul 43, Zapata îi fură o minge lui Cesinha de la picioare din interiorul careului de 16 m, la o fază care dacă continua ar fi însemnat deschiderea scorului pentru gazde.
Scor la pauză 0-0.
Deşi ambele echipe au nevoie de victorie, repriza a doua le găseşte în aceeaşi formulă de joc închisă. Jocul încrâncenat de la mijlocul terenului o ajută de multe ori pe Steaua să recupereze repede mingile, în vreme ce Rapid preferă să se apere sus, dar nu face pressing.
A fost un meci al antrenorilor, o partidă tacticizată în care portarii au şomat.
Schimbare Antonio Semedo în minutul 59 în favoarea lui Bogdan Stancu. Un minut mai târziu aduce plasarea proastă a lui Zapata, când Rapid ratează o ocazie însemnată, după centrarea reuşită a lui Cesinha de pe partea stângă, iar Lazăr nu reuşeşte un şut bun.
În minutul 76, Dayro Moreno a tras puternic din lovitură liberă de la 30 de metri, dar Andrade a respins de sub bară.

Acelaşi meci cu dinţii strânşi şi în următoarele minute. Nimeni nu reuşeşte să îşi depăşească adversarul în mutările tactice. Rapid este prima care îşi face curaj - Jao Paolo Pinta intră în locul lui Lazăr şi rapidiştii joacă cu două vârfuri pentru ultimul sfert de oră. Acesta stând altături de Boya în faţă.
Minutul 79 aduce o mare ratare când Bogdan Stancu este lansat foarte bine dar nu reuşeşte să dea mingea pe lângă portarul rapidiştilor.
Finalul meciului o găseşte pe Steaua mai proaspătă, dar fără rezultat, în vreme ce Rapid nu reuşeşte să profite de spaţiile libere.
Aceasta până în minutul 83, când Julio Cesar trimite un şut periculos de la 16 metri la o ieşire ratată a lui Zapata, dar Goian respinge de pe linia porţii!

Minutele de prelungire aduc două lovituri de colţ consecutive pentru Rapid, ce au adus şi cea mai mare ocazie pentru gazde, prin ratarea lui Mafeti, care şi faultase însă în detentă.
Scor final 0-0 ce convine adversarelor celor două. Niciuna dintre echipe nu are motive să se bucure de acest derby. Rapid este la 9 puncte de liderul clasamentului, în vreme ce Steaua la 8.
Ultima victoria a Rapidului pe teren propriu în faţa Stelei s-a înregistrat acum patru ani, pe 8 august 2004, când Rapid a câştigat cu scorul de 2-1. De atunci, au mai avut loc trei partide, dintre care două câştigate de stelişti şi una s-a terminat la egalitate.
Steaua a ajuns la cel de-al zecelea meci fără victorie în toate competiţiile. Astfel, în campionat roş-albaştrii nu au mai cunoscut victoria de şase meciuri, din care cinci au fost remize, în Liga Campionilor au obţinut o remiză şi două înfrângeri, iar în Cupa României au fost eliminaţi din 16-imile de finală de Sportul Studenţesc.
Rapid se află la cel de-al patrulea meci fără înfrângere în Liga I, până acum giuleştenii mai reuşind să obţină trei victorii consecutive, cu Gloria Buzău (1-0), CS Otopeni (2-1) şi Gaz Metan Mediaş (4-2).
În urma acestui rezultat, Steaua se află pe locul 4, cu 24 de puncte, la egalitate de puncte cu FC Timişoara, dar cele două echipe sunt despărţite de golaveraj. De cealaltă parte, Rapid are 23 de puncte şi ocupă poziţia a 8-a.
După cum apreciau jucătorii şi rapidiştii de suflet înaintea partidei este un meci de totul sau nimic, nu mai contează banii. ?Va fi o partidă de care pe care şi cred că se vor marca multe goluri. Echipa care va câştiga în această seară, se va bate pentru un loc de Champions League", declara antrenorul formaţiei Progresul Bucureşti, Marius Şumudică, pentru Gazeta Sprturilor. După meci se poate spune că a fost mai degrabă un meci spre nimic pentru ambele formaţii. Scorul nu le avantajează deloc.
"Înainte de un astfel de meci e normal să avem emoţii. Nu suntem condamnaţi să câştigăm, dar trebuie sa învingem. Atuul nostru este echipa şi cred că vom reuşi, în condiţiile în care Dinamo a câştigat la Timişoara. Din următoarele trei meciuri de campionat, m-aş mulţumi cu 9 puncte.", declara Valeriu Argaseala, preşedintele vicecamioanei, înainte de meci, îngrijorat de meciurile fără victorie ale echipei sale. Steaua nu a mai câştigat din 21 septembrie.
Rapid: 99. E. Andrade, 14. Perjă, 4. J.P. Andrade, 3. R. Fernandes, 24. Maftei , 15. Lazăr, 30. Spadacio, 27. Adefemi , 7. Cesinha, 11. Boya, 10. Julio Cesar
Steaua:1. Zapata, 2. Ogăraru, 3. Goian, 24. Ghionea, 18. Marin, 16. Nicoliţă, 6. Rădoi, 30. Tiago, 9. Semedo, 10. Dayro Moreno, 35. Kapetanos
Clasamentul vede acum pentru prima dară două formaţii din provincie pe podium alături de Dinamo.
Iată cum arată clasamentul Ligii I:
1.Dinamo 32p
2.Urziceni 30
3.Craiova 25p
4.Steaua 24p
5.FC Timişoara 24p
6.FC Arges 24p
7.CFR Cluj 23p
8.Rapid 23p
9.FC Brasov 20p
10.FC Vaslui 20p
11.Oţelul Galaţi 19p
12.Pandurii 16 p
13.Gaz Metan Mediaş 15p
14.Gloria Bistriţa 12p
15.Farul Constanta 12p
16.Poli Iasi 12p
17.CS Otopeni 9p
18.Gloria Buzau 2 p
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti Rapid Bucureşti
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close