Antena 3 Sport Fotbal intern Un francez de 26 de ani s-a mutat în România. Ce a descoperit după doar câteva zile: "Vai, nu te duce acolo! Ești nebun, nu știi ce e acolo?!"

Un francez de 26 de ani s-a mutat în România. Ce a descoperit după doar câteva zile: "Vai, nu te duce acolo! Ești nebun, nu știi ce e acolo?!"

20 Apr 2019   •   00:29
Un francez de 26 de ani s-a mutat în România. Ce a descoperit după doar câteva zile: "Vai, nu te duce acolo! Ești nebun, nu știi ce e acolo?!" Galerie foto (2) foto: Facebook

Mike Cestor, 26 de ani, fundașul Astrei Giurgiu, a povestit amuzat cum i s-a recomandat să evite țara noastră și cum s-a convins singur că una se prezintă în Occident, alta e realitatea, scrie Gazeta Sporturilor.

"Eu locuiesc în București, bine, de fapt, lângă Capitală, într-un complex rezidențial. M-am adaptat repede, viața e frumoasă aici. Nu sunt eu genul turist, merg la mall, la shopping, la o cafea, chestii simple. Am mai ajuns și-n Centrul Vechi, e fain, mai ales când e frumos afară. Eu sunt tipul liniștit, ușor leneș în timpul liber, nu mă aventurez să vizitez tot felul de locuri.

Când s-a ivit oportunitatea să vin în România, mulți apropiați mi-au zis: „Vai, nu te duce acolo! Ești nebun, nu știi ce e acolo?!”. „Ce e așa rău?”, am întrebat. „Păi, nu știi că se fură, că nu sunt corecți...?”, mi s-a spus. Francezii habar n-au de România adevărată! Bine, probabil că mulți oameni din Occident se iau după prostiile pe care le văd la TV, nu știu realitatea. Lumea are idei preconcepute despre România, despre voi. Dacă face vreun român vreo tâmpenie afară, ei cred că toți sunt la fel.

Sincer, îmi dau cuvântul, am fost surprins plăcut, la nivel general! Românii sunt oameni frumoși, deosebiți, în decembrie, când am fost acasă, le-am zis celor din familie, prietenilor: „Veniți și convingeți-vă, e o țară europeană!”. Eu cred că românii sunt inteligenți, deschiși, oameni buni. Ai mei vor veni la finala Cupei României, așa au promis", a declarat Cestor pentru Gazetă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close