Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Un nou caz ?bricheta?: Steaua ar putea juca fără spectatori cu Urziceni şi Dinamo

Un nou caz ?bricheta?: Steaua ar putea juca fără spectatori cu Urziceni şi Dinamo

Un nou caz ?bricheta?: Steaua ar putea juca fără spectatori cu Urziceni şi Dinamo
11 Aug 2009   •   13:52


A trecut un an şi jumătate de când Steaua se impunea într-un meci cu Rapid la masa verde, după ce arbitrul Alexandru Deaconu a oprit meciul pentru că a fost lovit de o brichetă aruncată din tribună. Bricheta s-a întors acum ca un bumerang împotriva steliştilor, chiar la un meci condus de Deaconu.

Derby-ul etapei a doua, cu CFR Cluj, încheiat la egalitate, scor 2-2, ar putea aduce Stelei o nouă suspendare a terenului. După ce UEFA a stabilit ca formaţia din Ghencea să joace 2 partide cu porţile închise, ca urmare a incidentelor de la meciul cu Ujpest, Comisia de Disciplină a LPF ar putea lua o măsură similară şi pentru Liga I. O nouă brichetă a fost aruncată din tribună, iar Alexandru Deaconu a notat acest lucru în raportul de joc. El a menţionat că bricheta a fost aruncată din grupul steliştilor aflaţi la Peluza Sud, fix cei care se află în război cu Gigi Becali şi care au ?obţinut? suspendarea de la UEFA.

Alexandru Deaconu a notat în raportul oficial faptul că s-au aruncat din tribune cu diverse obiecte, printre care şi o brichetă. În minutul 83, o brichetă a zburat înspre poarta lui Nuno Claro, portarul a luat-o, i-a dat-o colegului său Mureşan, care, la rîndul lui, i-a dus-o arbitrului. Deaconu a băgat-o în buzunar şi a depus-o ca probă la raport, notează Gazeta Sporturilor. Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal va judeca acest raport şi va sancţiona Steaua conform regulamentului. Pentru că este recidivistă, Steaua se poate aştepta la o penalitate sportivă de 40.000 până la 100.000 de lei şi suspendarea terenului de la 2 la 4 jocuri. Următoarele meciuri pe teren propriu ale Stelei în Liga I sunt chiar două derby-uri: cu Urziceni, duminică seara, şi cu Dinamo, pe 30 august.

Un oficial LFP a declarat pentru Gazeta Sporturilor că ?Stelei nu-i va fi suspendat terenul. Cel mai probabil, şi pentru că nimeni de la CFR n-a fost lovit, Steaua va primi o amendă şi un avertisment?. Preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, este însă de altă părere. ?Fanii au aruncat cu diverse obiecte în teren, iar portarul nostru, Stăncioiu, s-a ales cu o plagă deschisă, pentru că o brichetă l-a lovit în cap. Observatorii şi arbitrul central au văzut că Stăncioiu avea sânge pe frunte. Vom face memoriu la Comisia de Disciplină pentru ca Steaua să fie suspendată?, a spus Mureşan.

Totuşi, Steaua ar putea scăpa doar cu o amendă, pentru că observatorul de joc, Viorel Ilinca, a notat în raport că ?Obiectele aruncate din tribune n-au lovit pe nimeni?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close