Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Valoarea ?ligii lu? Mitică?: Arbitrajul din Uzbekistan şi Seychelles mai bun decât cel din România

Valoarea ?ligii lu? Mitică?: Arbitrajul din Uzbekistan şi Seychelles mai bun decât cel din România

Valoarea ?ligii lu? Mitică?: Arbitrajul din Uzbekistan şi Seychelles mai bun decât cel din România
28 Oct 2008   •   00:11

Cu un an şi jumătate înainte de CM 2010 şi în plină perioadă a meciurilor de calificare la turneul final, FIFA s-a oprit asupra listei arbitrilor care să oficieze la centru în Africa de Sud. Sunt 38 de cavaleri ai fluierului, nici unul din România, în ciuda faptului că Alexandru Tudor se pare că tocmai va fi delegat la o partidă din grupele Champions League.
?Ca să fii la Campionatul Mondial trebuie să fii în prima grupă valorică de la UEFA. Noi, cel mai sus îl avem pe Tudor, dar nu acolo (n.r. - Tudor e în First Class, a doua grupă valorică după Top Class). Din păcate, asta-i realitatea. Poate meciurile importante pe care le va arbitra de-acum înainte îl vor propulsa în Top Class, dar la această promovare contează foarte mult cine sunt observatorii delegaţi, dacă ei sunt oameni cu influenţă?, a explicat preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, pentru ?Cotidianul?.
Cei 38 de arbitri selectaţi de FIFA pentru Mondialele din Africa de Sud alcătuiesc deocamdată lista preliminară, în preajma startului competiţiei urmând să rămână doar 20. În lotul lărgit se găsesc arbitri din Salvador, Uzbekistan şi Seychelles.
Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close