Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Vezi cum ar arăta clasamentul Ligii I cu FC Argeş retrogradată. Cine profită?

Vezi cum ar arăta clasamentul Ligii I cu FC Argeş retrogradată. Cine profită?

Vezi cum ar arăta clasamentul Ligii I cu FC Argeş retrogradată. Cine profită?
13 Apr 2009   •   19:44

Într-o intervenţie telefonică la GSpTV, Adrian Porumboiu a declarat că "lozul mare e în altă parte, la cei care se bat pentru Liga Campionilor, nu la Penescu". Deşi a spus-o pentru a sublinia faptul că FC Argeş nu este angrenată în nicio luptă, decât una poate de prestigiu, şi că alte echipe umblă la arbitri, fostul arbitru internaţional a atins un subiect sensibil: cine profită pe urma retrogradării echipei FC Argeş?

Cornel Penescu şi FC Argeş riscă sancţiuni drastice dacă finanţatorul este găsit vinovat de corupţie şi dare de mită. Penescu poate primi o amendă între 100.000 şi 300.000 de lei noi, precum şi interdicţia de a păşi pe vreun stadion din ţară timp de doi ani. Echipa sa riscă însă retrogradarea în categoria imediat inferioară, deci în Liga a II-a, rezultatele obţinute în acest sezon urmând să fie anulate.

Cu 34 de puncte obţinute în 24 de etape, FC Argeş nu este o echipă cu rezultate care să fie trecute cu vederea, ele putând influenţa decisiv lupta pentru titlu.

La categoria meciurilor care au fost deja disputate, putem aminti rezultate precum:

FC Argeş - Poli Timişoara 1-1, etapa 1
FC Argeş - FC Braşov 1-0, etapa 3
Rapid - FC Argeş 1-3, etapa 9
FC Argeş - U Craiova 1-1, etapa 10
FC Vaslui - FC Argeş 0-1, etapa 11
FC Argeş - Unirea Urziceni 0-0, etapa 19
FC Argeş - Steaua Bucureşti 2-2, etapa 21

Astfel, dacă luăm în considerare că Rapid şi FC Vaslui încă nu au jucat partidele retur de pe terenul piteştenilor, giuleştenii şi chiar formaţia patronată de Adrian Porumboiu par a fi cele mai avantajate. În urmă cu mai bine de o lună, finanţatorul moldovenilor chiar declara că poate spera la un loc în Liga Campionilor, cu condiţia să obţină şi trei puncte la Lausanne în lupta cu Dinamo. Dacă toate ar merge conform "planului", diferenţa dintre Dinamo şi FC Vaslui ar fi de doar trei puncte.

Dintre echipele aflate pe primele nouă poziţii în clasamentul Ligii I (FC Argeş ocupând poziţia a 10-a), doar două nu sunt avantajate de retrogradarea formaţiei FC Argeş: CFR Cluj şi liderul Dinamo Bucureşti. Nu putem însă să fim siguri că s-a dorit o reducere forţată a avansului "câinilor" în campionat, pentru că nici lui Dinamo nu i-ar pica prost să nu mai joace în ultima etapă a campionatului, la Piteşti, pe terenul unui adversar incomod.


Iată cum ar arăta clasamentul Ligii I dacă FC Argeş ar fi retrogradată în acest moment:

1. Dinamo - 46 puncte
2. FC Timişoara - 42p*



3. Unirea Urziceni - 42p
4. CFR Cluj - 40p
5. Craiova - 40p
6. Rapid - 39p


7. FC Vaslui - 38p
8. FC Braşov - 35p
9. Steaua - 34p
10. Oţelul Galaţi - 32p
11. Pandurii - 25p
12. Poli Iaşi - 25p
13. Gloria Bistriţa - 23p
14. Farul Constanţa - 23p


15. Gaz Metan Mediaş - 20p
16. CS Otopeni - 12p
17. Gloria Buzău - 5p

*FC Timişoara a fost depunctată cu 6 puncte în urma deciziei FIFA.

Gloria Buzău, Rapid, Craiova, Vaslui, Iaşi, Gloria Bistriţa, Farul Constanţa, CFR Cluj, Oţelul şi Dinamo - aceste echipe au un meci în plus disputat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close