Antena 3 CNN Sport Fotbal intern "Viitorul" fotbalului românesc, în Liga III! Hagi şi-a făcut echipă pentru Academia de 12 milioane de euro

"Viitorul" fotbalului românesc, în Liga III! Hagi şi-a făcut echipă pentru Academia de 12 milioane de euro

"Viitorul" fotbalului românesc, în Liga III! Hagi şi-a făcut echipă pentru Academia de 12 milioane de euro
Sursa foto: gheorghe hagi
27 Iun 2009   •   19:37

Planul de a creşte jucători de mare valoare la Academia de fotbal "Gheorghe Hagi" prinde tot mai mult contur, iar "Regele" a făcut încă un pas important. Hagi s-a înţeles cu oficialii clubului de Liga a III-a, CS Ovidiu, şi Academia va prelua locul echipei în campionat şi baza de pregătire. Elevii de la Academia "Hagi" vor fi jucătorii formaţiei care se va numi FC Viitorul Constanţa. Întreg proiectul îl va consta pe fostul căpitan al echipei naţionale 12 milioane de euro.
Gheorghe Hagi nu pierde deloc timp şi face într-un ritm susţinut pregătirile pentru cel mai important proiect românesc pentru creşterea de tineri fotbalişti din ultimii ani. Preluarea bazei sportive şi a locului CS Ovidiu în Liga a III-a este foarte importantă deoarece, astfel, tinerii cei mai talentaţi ai lui Hagi îşi vor putea testa calităţile într-un mediu competiţional real.
Academia a preluat şi unii dintre jucătorii echipei CS Ovidiu, jucători care au fost aproape de a câştiga dreptul de a juca în Liga a II-a în sezonul viitor, clacând pe final. Baza sportivă şi stadionul formaţiei, acum în proprietatea lui Hagi, vor suferi schimbări importante, "Regele" urmând să înceapă renovările cât de curând, potrivit prosport.
Gheorghe Hagi va aloca o sumă de 2 milioane de euro pe an din momentul în care Academia va fi pusă pe picioare, proprietarul acesteia sperând ca, în puţini ani, jucătorii crescuţi să poată fi vânduţi şi să aducă un venit suficient pentru a alcătui astfel bugetul acesteia.
"Proiectul pus la punct este unul ambiţios. În 3-5 ani sperăm ca bugetul să fie acoperit în totalitate de vânzarea de jucători şi, de ce nu, să ieşim în profit", a declarat Paul Peniu, preşedintele Academiei "Gheorghe Hagi", anunţă sursa citată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: viitorul constanta
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close