Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Voinţa Sibiu a promovat în Liga I, după 2-0 cu Săgeata Năvodari

Voinţa Sibiu a promovat în Liga I, după 2-0 cu Săgeata Năvodari

Voinţa Sibiu a promovat în Liga I, după 2-0 cu Săgeata Năvodari
06 Iul 2011   •   20:00

Voinţa Sibiu a promovat în Liga I, după ce a reuşit să câştige returul barajului de promovare cu Săgeata Năvodari, scor 2-0 (în prima manşă, 0-0). Golurile sibienilor au fost marcate de Forika (36) şi Martinescu (89).

 
Sibienilor le era dor de prima ligă, în care nu au mai fost prezenţi din sezonul 1995/95, la fnalul căruia Inter Sibiu retrograda. Peste 10.000 de oameni au umplut până la refuz stadionul Municipal în aşteptarea unui rezultat care să permită Voinţei să promoveze în elită, mai ales că turul meciului de baraj cu Săgeata Năvodari se încheiase cu un 0-0 care, cel puţin pe hârtie, o transforma în favorită.
 
Impulsionaţi de public şi de avantajul propriului teren, elevii lui Alexandru Pelici au început tare şi au trecut de patru ori în primele 20 de minute pe lângă gol, prin Popa, Tătar, Lungu şi Neguţ.  A urmat o perioadă în care oaspeţii au reuşit să echilibreze partida, fără a ameninţa poarta lui Zăvoi însă, iar Beza a irosit o nouă şansă importantă, care a anunţat deschiderea scorului.
 
În minutul 36, Grigore, căpitanul sibienilor, a executat excelent o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar Forika, scăpat din marcajul fundaşilor dobrogeni, l-a învins pe Olteanu şi a declanşat nebunia în tribune. Cu avantaj pe tabelă, Voinţa nu s-a mai aruncat în atac, şi, exact înainte de pauză, vezan a fost aproape de egalare, dar şutul său nu a găsit spaţiul porţii.
 
Obligaţi de scorul primei reprize, oamenii lui Aurel Şunda au revenit mult mai decişi şi mai ofensivi de la vestiare. Dâlbea, de două ori, şi Gheorghe au avut cele mai mari şanse de a egala, înainte ca sibienii să reuşească să liniştească iureşul celor de la Săgeata. Ba mai mult, Majer a fost aproape de 2-0 cu 12 minute înainte de final, după o lovitură liberă executată inteligent.
 
Oaspeţii au avut ultima şansă de obţine remiza care i-ar fi trimis în prima ligă în minutul 88, însă Itu a tras puţin peste de la 15 metri. Pentru ca lucrurile să fie şi mai clare, la faza imediat următoare, Martinescu a înscris lejer din apropiere şi a pecetluit a treia promovare consecutivă pentru Voinţa şi revenirea Sibiului în elită după 15 ani.
 
Voinţa: Zăvoi - Forika, N. Apostol, N. Grigore, Beza, Tătar, Hardău (Szabo 65), Bunea, Lungu, I. Popa (Majer 75), Neguţ (Martinescu 73); Antrenor: Alexandru Pelici
 
Săgeata: Olteanu - Dinu, Bold, Dâlbea, Vezan, V. Apostol (Goşa), Turcu (Gheară 73), Popa, M. Gheorghe, Şicu (Itu 60), Jianu; Antrenor: Aurel Şunda

×
Subiecte în articol: Vointa Sibiu promovare
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close