Antena 3 CNN Sport Off Sport Regina Marii Britanii îşi închiriază una dintre reşedinţe pe durata Jocurilor Olimpice

Regina Marii Britanii îşi închiriază una dintre reşedinţe pe durata Jocurilor Olimpice

Regina Marii Britanii îşi închiriază una dintre reşedinţe pe durata Jocurilor Olimpice
de M.T.    |    17 Noi 2011   •   15:12

Regina Marii Britanii a aprobat planul prin care mai multe camere ale Palatului St. James din Londra să fie închiriate în perioada Jocurilor Olimpice de anul viitor, care vor avea loc între 27 iulie şi 12 august.

Camerele vor putea fi închiriate doar de posesorii unor mandate regale, în mare parte companii care au vechi legături cu familia regală. Un purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham, care a discutat sub anonimat cu jurnaliştii de la The Associated Press, a refuzat să spună care dintre apartamente vor fi disponibile, însă cele mai „vânate” se anunţă Sala Tronului sau Camera Reginei Anne.

Decizia este una fără precedent, dar Regina a dorit ca astfel să arate că măsurile de austeritate nu o lasă indiferentă. „Nu suntem imuni la ceea ce se întâmplă”, a explicat purtătorul de cuvânt. Jocurile Olimpice oferă o bună oportunitate pentru afaceri, lucru dovedit de faptul că o zi de închiriere a unei camere poate ajunge şi la suma de 48.000 de dolari.

Cel mai probabil, regina va acorda mandate regale pentru închirierea camerelor micilor afaceri care nu pot plăti sume mari de bani, în timp ce marile companii precum Coca-Cola, McDonald's sau Visa s-au arătat deja dispuse să ofere milioane de dolari pentru a se afla în prim-plan şi în afara concursurilor de la Jocurile Olimpice.

Decizia nu a fost primită la fel de bine de toată lumea. Un membru al Royal Household crede că este nepotrivit ca palatul să fie închiriat pentru petreceri: „Sentimentul general este că această situaţie este inadecvată. Apartamentele regale ar trebui folosite doar pentru ceremonii ocazionale, aşa cum este normal pentru a rămâne prestigioase”.

Cei care nu beneficiază de mandat regal sau nu se numără printre sponsorii importanţi de la Olimpiadă au posibilitatea de a închiria camere la Castelul Leeds, aflat la aproximativ o oră distanţă de Londra.

Construit între 1531 şi 1536, Palatul St. James a fost reşedinţa regilor şi reginelor pentru mai mult de 300 de ani. Din timpul domniei Reginei Victoria, monarhii englezi s-au mutat la Palatul Buckingham.

St. James se află în centrul Londrei, foarte aproape de Buckingham, prinţii William şi Harry având aici birourile, la fel ca şi alţi membri ai familiei regale.

×
Subiecte în articol: regina Marii Britanii inchiriere Londra
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close