Antena 3 CNN Sport Tenis Analiză Eurosport: Dulgheru, o promiţătoare jucătoare de tenis din România post-comunistă

Analiză Eurosport: Dulgheru, o promiţătoare jucătoare de tenis din România post-comunistă

Analiză Eurosport: Dulgheru, o promiţătoare jucătoare de tenis din România post-comunistă
Sursa foto: alina dulgheru
22 Iul 2009   •   17:33

Alina Dulgheru este una dintre jucătoarele române de tenis de mare perspectivă, iar acest lucru a atras atenţia specialiştilor Eurosport. Ajunsă la 20 de ani, Dulgheru a avut până acum mari probleme cu accidentările succesive, dar soarele pare să fi răsărit şi pe strada ei, după ce a cucerit turneul de la Varşovia din mai 2009. "O adevărată jucătoare postcomunistă", cu multe calităţi dar şi defecte de corectat, o caracterizează pe româncă sursa citată.
Este pe locul al 74-lea mondial şi are toate şansele să aibă o ascensiune fulminantă. Alina Dulgheru, născută în Bucureşti pe 30 mai 1989, este membra unei noi generaţii care le mai cuprinde pe Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu, iar succesul ei recent este analizat de Eurosport. Ascensiunea ei este una târzie, dar specialiştii sursei citate notează că jucătoarea română debordează de forţă şi rezistenţă, lucru care o va ajuta foarte mult în meciurile strânse. Exemple solide sunt meciurile de la Varşovia cu Daniela Hantuchova şi Alona Bondarenko, în care Dulgheru s-a impus de fiecare dată în setul decisiv, clar, cu 6-1 şi, respectiv, 6-0.
Ca orice jucătoare care abia acum învaţă ce înseamnă performanţa, Dulgheru are şi multe probleme de corectat în joc, iar dispersia ciudată a loviturilor şi ezitarea de la punctele decisive au îngrijorat-o chiar şi pe jucătoare. Ritmul este un lucru imperios necesar pentru ea, iar dificultăţile apar atunci când Dulgheru nu şi-l găseşte.
Dulgheru, al cărei tată este un pilot de avion de cursă lungă, este antrenată de Daniela Dobre, şi se se simte foarte bine atunci când desenează, înoată sau joacă snooker, după cum menţionează Eurosport.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: eurosport
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close