Antena 3 CNN Sport Tenis Andrei Pavel face spectacol la Wimbledon la 35 de ani, dar e învins după un meci de patru ore

Andrei Pavel face spectacol la Wimbledon la 35 de ani, dar e învins după un meci de patru ore

Andrei Pavel face spectacol la Wimbledon la 35 de ani, dar e învins după un meci de patru ore
Sursa foto: andrei pavel
01 Iul 2009   •   10:46

Cel mai bun jucător de tenis român din ultimii ani, Andrei Pavel, continuă să joace bine la cei 35 de ani ai săi şi, deşi a fost eliminat împreună cu partenerul său de la dublu, Horia Tecău, din optimile competiţiei de la Wimbledon, a arătat o prospeţime surprinzătoare. Românii au fost învinşi de Wesley Moodie şi Dick Norman după un meci decis în cinci seturi, cel decisiv fiind câştigat de adversari cu 14-12!
Andrei Pavel a arătat şi în acest an că ambiţia poate bate vârsta şi s-a înscris la trei competiţii de la Wimbledon la probabil ultima sa participare. Dacă la simplu şi la dublu mixt (cu Monica Niculescu), "Cneazul" a fost eliminat din primul tur, la dublu masculin a făcut echipă bună cu un alt constănţean, Horia Tecău, şi au ţinut în şah perechea favorită numărul 9. Meciul s-a terminat după patru ore, cu scorul de 6-3, 3-6, 4-6, 7-6, 12-14, anunţă prosport.
Românii au făcut un meci foarte bun în faţa echipei mult mai bine clasate şi au câştigat chiar primul set. În mod ciudat, adversarii au avut aproape de două ori mai multe greşeli neforţate decât jucătorii noştri, 21 faţă de 11, dar acest lucru nu i-a împiedicat să îşi adjudece următoarele două seturi şi să ajungă la conducerea meciului. Actul decisiv s-a disputat fără ca o echipă să se poată desprinde decisiv, în condiţiile în care amândouă perechile îşi câştigat foarte uşor propriile servicii. Totuşi, după 91 de minute de la începutul setului, Moodie şi Norman s-au distanţat la 14-12 şi s-au calificat în sferturile de finală.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Andrei Pavel Wimbledon
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close