Antena 3 CNN Sport Tenis Arabii au cedat: Israelianul Andy Ram va putea juca la turneul de tenis din Dubai

Arabii au cedat: Israelianul Andy Ram va putea juca la turneul de tenis din Dubai

Arabii au cedat: Israelianul Andy Ram va putea juca la turneul de tenis din Dubai
19 Feb 2009   •   17:55

Emiratele Arabe Unite au confirmat că îi vor permite jucătorului de tenis Andy Ram din Israel să participe la turneul masculin Dubai Tennis Championship de săptămâna viitoare. Un oficial al ministerului de externe din EAU a declarat, conform Eurosport, că specialistul la dublu va beneficia de o ?permisiune specială? pentru a lua parte la turneu.
Tenismana de top Shahar Peer, din Israel, a trebuit să renunţe la turneul feminin din această săptămână de la Dubai, după ce EAU i-a blocat aplicaţia pentru viză. EAU, precum majoritatea ţărilor arabe, nu au relaţii diplomatice cu Israel şi refuză automat accesul israelienilor pe teritoriul ţării. Tensiunile au crescut după ofensiva de trei săptămâni a Israelului în Fâşia Gaza, care s-a soldat cu moartea a 1.300 de palestinieni şi 14 israelieni.
După ce jucătorii, oficialii, liderii evrei şi unii sponsori au condamnat EAU pentru excluderea tenismanei Peer din turneu, au existat presiuni pentru ca turneul masculin să fie anulat, dacă lui Ram îi este de asemenea interzis accesul în EAU.
Înainte ca Ram să primească acordul de a participa la turneu, preşedintele WTA, Larry Scott, sublinia: ?Aş fi încântat dacă o astfel de situaţie neplăcută ar avea în cele din urmă un efect bun, după ce EAU îşi vor reanaliza poziţia. Mereu am considerat că sportul trebuie să fie separat de politică. Dacă Ram va primi viza, atunci vom asista la o acţiune pozitivă?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close