Antena 3 CNN Sport Tenis Australian Open: Serena Williams - Dinara Safina, finala turneului feminin

Australian Open: Serena Williams - Dinara Safina, finala turneului feminin

Australian Open: Serena Williams - Dinara Safina, finala turneului feminin
Sursa foto: Serena Williams
29 Ian 2009   •   09:04

Jucătoarea de tenis din Statele Unite ale Americii, Serena Williams, cap de serie numărul 2 la turneul de la Melbourne, s-a calificat în ultimul act al competiţiei după ce a trecut de rusoaica Elena Dementieva, a patra favorită, în două seturi: 6-3, 6-4. În cazul în care se va impune la Australian Open, Williams va avea în palmares nu mai puţin de patru trofee le la primul turneu de Mare Şlem al anului.
Williams nu a arătat un tenis de clasă mondială pe arene Rod Laver în meciul de joi, ea dând deseori dovadă de nesiguranţă. Cu toate acestea, eu nu a pierdut nici un set şi s-a impus, după o oră şi 39 de minute de joc, cu scorul de 6-3, 6-4. Sportiva din SUA a lăsat deschisă posibilitatea ca turneul de la "Antipozi" să fie câştigat de o "non-rusoaică", toate celelalte jucătoare din semifinale fiind din cea mai întinsă ţară a lumii.
Meciul nu a fost dominat de la început de Serena Williams, care a trebuit, la începutul partidei, să suporte presiunea rusoaicei Dementieva. Totuşi, jucătoarea de pe continentul american şi-a revenit tot pe mâna adversarei sale, care a comis prea multe greşeli neforţate. Pe măsură ce trecea timpul, Williams juca mai bine şi jocul adversarei sale pierdea consistenţă. În aceste condiţii, finalul a fost relativ liniştit pentru puternica sportivă din SUA.
"Sunt foarte fericită că am ajuns în finală şi chiar nu mă interesează aşa mult pe cine voi întâlni acolo. Pur si simplu mă bucur de faptul că am ajuns aşa departe şi că munca mea a dat roade.", a declarat câştigătoarea la sfârşitul partidei, conform sursei citate.
"Cred că a fost un meci frumos. Serena a jucat, în opinia mea, foarte bine. Eu probabil că nu am fost destul de agresivă şi am lăsat-o pe ea să preia iniţiativa şi să dicteze jocul", a replicat rusoaica Dementieva. Serena Williams, fostă număr 1 mondial, a mai câştigat Australian Open în trei ocazii, în 2003, 2005 şi 2007, iar anul acesta speră să confirme regula că anii impari îi aparţin.
În finală, Williams o va întâlni, conform eurosport.yahoo.com, pe câştigătoarea celeilalte semifinale, Dinara Safina. Aceasta a trecut de compatrioata sa, Vera Zvonareva, într-un meci disputat joi şi încheiat cu scorul de 6-3, 7-6.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Serena Williams
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close