Antena 3 CNN Sport Tenis Cât câştigă un copil de mingi la turneele de tenis

Cât câştigă un copil de mingi la turneele de tenis

Cât câştigă un copil de mingi la turneele de tenis
27 Oct 2015   •   14:40

Cu toţii am remarcat copiii de mingi, în timpul turneelor de tenis. Deşi se întâmplă rar, aceştia ajung uneori să fie cunoscuţi datorită unor întâmplări haioase în care sunt implicaţi alături de adevăratele vedete, marii jucători de tenis.

Totuşi, pentu ei, deşi nu cunosc celebritatea, mai important e faptul că se află în preajma campionilor şi că, prin efortul lor, contribuie la spectacolul sportului pe care îl îndrăgesc. Pentru că, de fapt, banii pe care îi câştigă nu sunt prea mulţi.

Unii visează să ajungă şi ei mari jucători de tenis. Până să reuşească se concentrează să facă tot posibilul să se califice pentru munca ce îi aduce în preajma campionilor momentului. Astfel, copiii de mingi trebuie să treacă de mai multe teste riguroase înainte să fie acceptaţi.

Ei trebuie să demonstreze pot să fie precişi când aruncă mingea şi să aibă o formă fizică bună. În funcţie de turneele pentru care sunt angajaţi apar anumite cereri speciale din partea organizatorilor.

Totuşi cât câştigă? În cazul Wimbledon, cei mai multţi sunt voluntari, ei nefiind remuneraţi. E o onoare pentru ei să facă parte din staff. Potrivit altor surse au existat momente când au fost plătiţi cu 100 de lire sterline pe săptămână.

În cazul U.S. Open, în fiecare an, între 400 şi 500 de tineri încearcă să ajungă printre cei 250 de băieţi şi fete selectaţi pentru postul de ball boys and girls. Salariul lor începe de la până în 10 dolari pe oră.

Mai mult decât orice sumă de bani, a fi copil de mingi înseamnă, în primul rând, o ocazie să stai chiar lângă o vedetă a tenisului mondial aşa cum prea puţini au ocazia, ca în următorul video. 

sursa: Youtube

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close