Antena 3 CNN Sport Tenis Ce a declarat Jelena Ostapenko despre Simona Halep, după ce a câștigat finala la Roland Garros

Ce a declarat Jelena Ostapenko despre Simona Halep, după ce a câștigat finala la Roland Garros

Ce a declarat Jelena Ostapenko despre Simona Halep, după ce a câștigat finala la Roland Garros
Sursa foto: Foto: Facebook/Jelena Ostapenko
10 Iun 2017   •   19:09

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de letona Jelena Ostapenko (47 WTA) cu 4-6, 6-4, 6-3, sâmbătă, în finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului.

Halep a ratat pentru a doua oară titlul la Roland Garros, după ce în 2014 a fost întrecută în ultimul act de rusoaica Maria Şarapova, cu 6-4, 6-7, 6-4.

La final, Jelena Ostapenko a declarat: "Nu pot să cred că sunt campioană la 20 de ani. Sunt cu adevărat bucuroasă că sunt letonă şi că-mi reprezint ţara. Sunt atât de bucuroasă să câştig aici, nu pot crede că am reuşit. A fost întotdeauna visul meu şi acum s-a împlinit", a declarat Ostapenko, citată de presa internaţională.

"Cunosc istoria şi ştiu că în ziua în care m-am născut, Gustavo Kuerten a câştigat primul său titlu la Roland Garros. Nu am cuvinte, este visul meu", sunt atât de fericită", a spus Ostapenko.

Baltica este prima jucătoare ce nu este cap de serie ce ridică trofeul la Roland Garros din 1933, de la victoria britanicei Margaret Scriven. Cea care va fi de luni N.12 mondial l-a imitat pe brazilianul Gustavo Kuerten, care a câştigat primul său titlu la Paris, tot fără să fie cap de serie (locul 66 atunci), pe 8 iunie 1997, ziua de naştere a letonei.

"Ştiam că Simona este o jucătoare mare. Am încercat însă să joc agresiv şi totul mi-a ieşit. Am luptat pentru fiecare punct. Sunt bucuroasă că s-a terminat cu victoria mea", a spus Ostapenko, care de luni va fi locul 12 mondial.

 

×
Subiecte în articol: Jelena Ostapenko Simona Halep
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close