Antena 3 CNN Sport Tenis "Ce pot să îi fac?" Irina Begu, iritată de jocul Serenei Williams

"Ce pot să îi fac?" Irina Begu, iritată de jocul Serenei Williams

"Ce pot să îi fac?" Irina Begu, iritată de jocul Serenei Williams
14 Mai 2016   •   21:22

Irina Begu a fost învinsă de liderul mondial Serena Williams cu 6-4, 6-1, sâmbătă, în semifinalele turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.599.610 dolari.

Begu (25 ani, 35 WTA) s-a recunoscut învinsă după o oră şi 27 de minute, la prima sa confruntare cu Serena (34 ani), întreruptă de ploaie în două rânduri în primul set.

Williams, care nu are niciun titlu anul acesta, a condus cu 1-0 şi 2-1, dar apoi jocul a fost întrerupt la 15-15 din cauza ploii. Serena a reuşit un break şi s-a desprins la 3-1, dar Begu a recuperat imediat ghemul pierdut (3-2), meciul fiind din nou oprit, când americanca avea o minge de break. Williams s-a desprins la 4-2, dar Begu a revenit şi a restabilit egalitatea, 4-4. Williams şi-a făcut serviciul, iar apoi a profitat de erorile Irinei, încheind primul set cu 6-4.

În setul al doilea, Begu a început excelent cu break, dar apoi nu a mai reuşit să îi pună probleme americancei, care a câştigat şase ghemuri la rând, 6-1, obţinând calificarea în finală.

La scorul de 1-2 în manşa secundă, sportiva noastră a apelat la antrenorul său, Adrian Cruciat. Conştientă că a jucat foarte bine până în acel moment, bucureşteanca a sperat că sfaturile antrenorului vor schimba soarta meciului.

"Ce pot să-i fac?", a întrebat Irina, iar Cruciat, foarte calm, a ţinut să o ghideze, scrie digisport.ro.

"Trebuie să crezi mai mult, ai şanse. Şi în primul set au fost game-uri pe muchie de cuţit, acum la fel, se joacă. Încă nu ai atins nivelul cel mai bun. Joci la 80%, ai o mică frână. Dă drumul mai mult când vrei să ataci. Diferenţa e infimă, nu te mai agita aşa mult. Joacă mai variat şi du-te sus. Relaxată! Faci ce trebuie, mai are momente când se deconectează", i-a transmis Cruciat. Din păcate Begu nu a putut pune în practică sfaturile tehnicianului, ea deconectându-se şi pierzându-şi din agresivitate pe final.

×
Subiecte în articol: Irina Begu Serena Williams
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close