Antena 3 CNN Sport Tenis Decizia de a nu juca la Rio, plătită scump de Simona Halep. Pierde un loc în clasamentul WTA

Decizia de a nu juca la Rio, plătită scump de Simona Halep. Pierde un loc în clasamentul WTA

Decizia de a nu juca la Rio, plătită scump de Simona Halep. Pierde un loc în clasamentul WTA
10 Aug 2016   •   14:33

Simona Halep este o absenţă de marcă a României la JO de la Rio de Janeiro, unde toată România aştepta o medalie de la ea, scrie Adevărul.

De luni, 15 august, Simona Halep va pierde un loc în clasamentul WTA în detrimentul Garbiñei Muguruza, deşi la turneul olimpic (unde a participat spanioloaica) nu se acordă puncte.

Explicaţia constă în faptul că “Rogers Cup”, de la Montreal, a fost devansat în acest an – pentru a face loc turneului de tenis de la Olimpiada de la Rio – şi s-a derulat între 25-31 iulie, spre deosebire de 2015, când s-a derulat între 10-16 august.


Cum la începutul săptămânii viitoare vor fi scăzute punctele de acum 52 de săptămâni, Simonei îi vor fi scăzute 585 de puncte – obţinute pentru finala de la Rogers Cup 2015 – din cele 5970 pe care le avea în clasamentul oficial de la începutul acestei săptămâni şi va rămâne cu 5386 de puncte WTA.

Mugurza a pierdut în turul 1 la Rogers Cup 2015 şi va rămâne cu 5481 de puncte WTA. Astfel,cele două vor face rocada în clasamentul oficial WTA: Muguruza va ocupa locul 3, iar Simona locul 4.
 

×
Subiecte în articol: Simona Halep clasamentul WTA
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close