Antena 3 CNN Sport Tenis Decizie de ultimă oră luată de Ilie Năstase. Fostul jucător de tenis a depus apel împotriva suspendării dictate de Federaţia Internaţională de Tenis

Decizie de ultimă oră luată de Ilie Năstase. Fostul jucător de tenis a depus apel împotriva suspendării dictate de Federaţia Internaţională de Tenis

Decizie de ultimă oră luată de Ilie Năstase. Fostul jucător de tenis a depus apel împotriva suspendării dictate de Federaţia Internaţională de Tenis
17 Aug 2017   •   19:00

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, a depus apel împotriva suspendării dictate de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) împotriva sa, a anunţat joi BBC.

Luna trecută, Ilie Năstase a fost suspendat din orice calitate oficială până în anul 2021 de către ITF.

Ilie Năstase (71 de ani) fusese deja suspendat provizoriu de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta şi pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum şi pe un arbitru şi un ziarist, la meciul de la Mamaia dintre echipele României şi Marii Britanii, din barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup (22 aprilie).

Năstase nu va fi acreditat la evenimentele ITF până în anul 2019. Turneele de Mare Şlem nu sunt incluse în această sancţiune, deoarece ele sunt în afara jurisdicţiei ITF.

Năstase a fost de asemenea amendat cu 10.000 de dolari.

ITF l-a găsit vinovat pe Năstase de încălcarea a cinci articole ale regulamentului Fed Cup.

Apelul lui Năstase va fi analizat de un tribunal independent.

Într-o conferinţă de presă susţinută înaintea meciului de la Mamaia, Năstase a avut cuvinte ''sexiste'' şi ''rasiste'' în legătură cu faptul că Serena Williams este însărcinată. ''Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!'', l-au auzit jurnaliştii spunând pe Năstase.

Ulterior, Ilie Năstase şi-a cerut scuze într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook pentru ieşirile pe care le-a avut la meciul cu Marea Britanie şi faţă de Serena Williams, însă a considerat că reacţiile presei au fost exagerate.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ilie Nastase
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close