Antena 3 CNN Sport Tenis Decizie fără precedent la turneul de la Wimbledon: organizatorii au pregătit o mare schimbare

Decizie fără precedent la turneul de la Wimbledon: organizatorii au pregătit o mare schimbare

Decizie fără precedent la turneul de la Wimbledon: organizatorii au pregătit o mare schimbare
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Mai 2017   •   09:38

Organizatorii turneului de la Wimbledon fac o schimbare surprinătoare de care iubitorii sportului alb nu vor fi foarte mulțumiți.

Potrivit Adevarul.ro, ediţia din 2017 a turneului promite ca premiile oferite să aibă creșteri de 12,5% urmând să ajungă la un total de 31,6 milioane de lire sterline. Astfel, campionii de la masculin şi feminin la simplu vor primi câte 2,2 milioane de lire sterline, adică dublu faţă de cât au încasat câştigătorii Wimbledon în 2011.

Cea mai importantă schimbare vizează meciurile din calificări. Este singurul an când aceste nu vor fi cu acces liber. Jurnaliştii britanici s-au gândit că decizia a fost luată, întrucât sunt şanse ca Maria Sharapova să fie nevoită să joace trei meciuri în preliminarii pentru a ajunge pe tabloul principal. Organizatorii nu au vrut însă să comenteze acordarea unui wild-card pentru rusoaica de 30 de ani, dar au negat că anularea accesului liber în calificări ar avea vreo legătură cu Sharapova.  

”Anul trecut, am avut cozi mari pentru ca fanii să prindă un loc în tribune. Nici nu ştim dacă Sharapova va fi în calificări. Ea poate ajunge direct pe tabloul principal, dacă intră în Top 100 până atunci. Adevărul e că, în ultimii ani, meciurile din calificări au devenit tot mai populare şi introducerea biletelor era o măsură normală şi necesară pentru asigurarea ordinii publice“, a declarat Richard Lewis, director executiv, All England Club.

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close