Antena 3 CNN Sport Tenis Djokovic susţine că "tehnologia Hawk-Eye nu îşi are rostul" la Paris, deşi arbitrul a luat o decizie "incredibilă"

Djokovic susţine că "tehnologia Hawk-Eye nu îşi are rostul" la Paris, deşi arbitrul a luat o decizie "incredibilă"

Djokovic susţine că "tehnologia Hawk-Eye nu îşi are rostul" la Paris, deşi arbitrul a luat o decizie "incredibilă"
03 Iun 2010   •   14:35

Novak Djokovic insistă că nu este nevoie de tehnologia "Hawk-eye" la Open-ul francez, în ciuda faptului că a fost foarte nervos la o decizie greşită a arbitrului, care altfel l-ar fi scutit de o înfrângere epică în sferturile de finală în faţa lui Jurgen Melzer.

Djokovic a pierdut un avans de două seturi şi a cedat partida după patru ore şi 15 minute, scor 3-6, 2-6, 6-2, 7-6 (7/3) 6-4. Favoritul numărul trei s-a chinuit să îşi ţină nervii în frâu după ce arbitrul de scaun a luat o decizie împotriva lui, când Melzer a servit pentru meci la 5-4 şi 0-15 în decisiv. Sârbul a fost convins că lovitura lui a muşcat linia, dar, deşi Carlos Bernardes a coborât pentru a verifica urma pe zgură, oficialul a fost la fel de convins că mingea a fost în aut.

Tehnologia Hawk-Eye a arătat că mingea a fost în teren, însă Roland Garros rămâne singurul turneu de Mare Şlem unde acest sistem nu este luat în considerare, tocmai pentru că este uşor de identificat amprenta pe care o lasă mingea de tenis. "Ce să mai spus? Să mă plâng? Nu ştiu. Asta e viaţa. Nu cred că are rost să punem Hawk-Eye pe terenurile de zgură", a declarat Djokovic când i s-a comunicat că mingea a fost într-adevăr în teren.

Tenismanul din Serbia a refuzat să dea vina pe Bernardes pentru înfrângerea lui, în ciuda faptului că a catalogat decizia arbitrului de scaun ca fiind "incredibilă". "Nu era niciun spaţiu între linie şi urmă, iar asta înseamnă că mingea a fost bună. Nu ştiu de ce arbitrul de scaun a luat acea decizie. A mai fost o minge la 4-4, în avantajul meu, de asemenea, şi a spus că e afară. Dar asta face parte din sport. Uneori trebuie să ai noroc şi în cazul deciziilor astea", a declarat Djokovic.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roland Garros
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close