Antena 3 CNN Sport Tenis Dominika Cibulkova a câștigat Turneul Campioanelor 2016

Dominika Cibulkova a câștigat Turneul Campioanelor 2016

Dominika Cibulkova a câștigat Turneul Campioanelor 2016
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Oct 2016   •   20:02

După ce în grupe a învins-o doar pe Simona Halep, Dominika Cibulkova din Slovacia a câștigat ediția 2016 a Turneului Campioanelor la tenis, competiție în finala căreia a învins-o în două seturi, 6-3, 6-4, pe germanca Angelique Kerber, duminică la Singapore.

Cibulkova (27 ani), participantă în premieră la această competiție de sfârșit de sezon în circuitul WTA, s-a impus după o oră și 16 minute de joc în fața lui Kerber, numărul unu mondial.

De menționat că Angelique Kerber reușise să o învingă în ultimele cinci meciuri directe pe Dominika Cibulkova, ultima oară în urmă cu o săptămână, la debutul în turneul de la Singapore (7-6, 2-6, 6-3).

Cele două finaliste au făcut parte din aceeași grupă cu Simona Halep la actuala ediție a Turneului Campioanelor, ambele învingând-o pe reprezentanta României. Pentru Cibulkova, ocupanta locului 8 WTA, care pierduse primele sale două jocuri din Grupa Roșie, victoria împotriva lui Halep i-a fost suficientă pentru calificarea în semifinale, unde a trecut apoi de poloneza Agnieszka Radwanska, deținătoarea titlului.

La dublu, Turneul Campioanelor a fost câștigat de jucătoarele ruse Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, care s-au impus cu 7-6 (7/5), 6-3 în finala cu perechea americano-cehă compusă din Bethanie Mattek-Sands și Lucie Safarova.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Angelique Kerber Simona Halep
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close