Antena 3 CNN Sport Tenis Durerea de spate i-a venit de hac lui Andrei Pavel: Gata! Mă retrag

Durerea de spate i-a venit de hac lui Andrei Pavel: Gata! Mă retrag

Durerea de spate i-a venit de hac lui Andrei Pavel: Gata! Mă retrag
20 Ian 2009   •   12:15

Tenismanul român Andrei Pavel a abandonat competiţia de simplu masculin la Australian Open, după ce o accidentare mai veche la spate a recidivat. Andrei Pavel a declarat forfait în faţa lui Andy Murray, la scorul de 6-2, 3-1 pentru britanic, în primul tur al competiţiei.
Pavel a început bine partida cu tenismanul numărul unu al Marii Britanii, reuşind să îşi câştige de două ori serviciul şi smulgând câteva aplauze din partea spectatorilor. Murray şi-a dovedit însă clasa în game-ul cinci, când a reuşit break-ul, pe care l-a completat cu un altul în game-ul şapte.
Britanicul şi-a adjudecat apoi primul set şi părea să se îndrepte spre o victorie facilă şi în setul doi, când Andrei Pavel l-a anunţat pe arbitrul întâlnirii că nu mai poate continua.
La finalul partidei, Andrei Pavel şi-a anunţat decizia de a se retrage din tenis din cauza problemelor medicale cu care se tot confruntă. ?Am această problemă de peste 8 ani, dar în luna octombrie a anului trecut am făcut un control şi a ieşit bine. Am decis să evoluez în turneele de Mare Şlem din acest an şi să mă retrag la competiţia de la Bucureşti. Dar nu întotdeauna lucrurile se întâmplă aşa cum vrei. Durerea de spate încă persistă şi nu vreau să merg mai departe. Nu vreau să mai încerc, nu vreau să îmi pun sănătatea în pericol doar pentru a mai juca un turneu în plus. Într-o săptămână fac 35 de ani şi nu sunt Lance Armstrong?, a declarat Andrei Pavel, care a fost al doilea sportiv ca vârstă de la Australian Open după francezul Fabrice Santoro.
Andrei Pavel şi-a început cariera de jucător profesionist în 1995 şi a câştigat în cariera lui trei turnee, atingând maximul activităţii sale în anul 2004 când a fost numărul 13 în clasamentul ATP. El nu a mai evoluat într-un meci oficial din februarie 2008 şi se află în prezent pe locul 1.141 în clasamentul mondial.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Andrei Pavel Australian Open Andy Murray
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close