Antena 3 CNN Sport Tenis Este cel mai mare titlu al carierei, a afirmat Simona Halep după victoria de la Indian Wells

Este cel mai mare titlu al carierei, a afirmat Simona Halep după victoria de la Indian Wells

Este cel mai mare titlu al carierei, a afirmat Simona Halep după victoria de la Indian Wells
23 Mar 2015   •   09:51

Românca Simona Halep, număr trei în tenisul feminin mondial, a declarat că titlul cucerit duminică la Indian Wells (California) este cel mai important din cariera sa şi nu-l va uita niciodată.

'Acesta este cel mai mare titlu din carieră şi nu-l voi uita niciodată'', a afirmat Simona după finala cu sârboaica Jelena Jankovic, adjudecată cu 2-6, 7-5, 6-4.

''A fost un turneu extraordinar pentru mine, nu am jucat la cel mai înalt nivel, dar am avut încredere că am şansa mea să câştig şi am luptat până la finalul fiecărui meci'', a mai spus românca de 23 de ani, potrivit site-ului WTA, preluat de Agerpres.

Halep a recunoscut că nu e uşor să aibă presiunea rezultatului când este condusă, dar a spus că s-a obişnuit şi poate controla mai bine situaţia. ''Am deja un an de când sunt în fruntea clasamentului WTA şi e mai uşor acum, nu mă gândesc prea mult la acest lucru, vreau doar să iau fiecare meci în parte, pentru că fiecare este dificil la acest nivel. În primul meci au pierdut un set în faţa Dariei Gavrilova... Vreau doar să fiu mai bună de la o zi la alta şi să lupt până la sfârşit, pentru că lucrul cel mai important este să lupt până la final'', a afirmat Simona Halep.

Românca a precizat că a avut probleme în primul set şi din cauza pauzei lungi pe care a avut-o în urma retragerii Serenei Williams înaintea semifinalei: ''Am avut probleme cu concentrarea în primul set, a fost dificil, dar cred că am fost mai proaspătă decât ea (Jankovic, n. red.), dar totuşi este greu să stai trei zile consecutive fără să joci un meci''.

Simona a felicitat-o pe Jelena Jankovic pentru jocul său din finală: ''Ai avut două săptămâni foarte bune aici (la Indian Wells, n. red.). Ai făcut o treabă foarte bună şi a fost o finală extraordinară. Sunt fericită că am câştigat''.

Constănţeanca a confirmat că va juca şi în turneul de la Miami, care începe săptămâna aceasta, chiar dacă a avut nevoie de intervenţia medicului în finală, pentru crampe şi o contractură musculară.

Pentru românca de 23 de ani acesta este al treilea titlu câştigat în 2015 şi al 11-lea din carieră, după cele de la Nürnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia, toate în 2013, Doha şi Bucureşti în 2014, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells anul acesta.

Halep a câştigat primul său titlu Premier Mandatory, cel mai important din carieră, după cele de categoria Premier 5 (Doha 2014 şi Dubai 2015). Anul trecut, Simona se oprise în semifinale la Indian Wells, învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, în două seturi, cu 6-3, 6-4.

Halep a fost recompensată cu 900.400 dolari şi 1.000 de puncte WTA, în timp ce Jankovic, fost număr unu mondial şi câştigătoare la Indian Wells în 2010, a primit 439.420 dolari şi 650 de puncte. După acest succes, Halep a devenit lider în clasamentul ''Road to Singapore'', pentru Turneul Campioanelor, care contabilizează cele mai bune rezultate dintr-un an calendaristic.

×
Subiecte în articol: Simona Halep
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close