Antena 3 CNN Sport Tenis Familia lui Djokovic, despre australieni: "Îl umilesc pe Novak pentru a călca în picioare Serbia și poporul sârb"

Familia lui Djokovic, despre australieni: "Îl umilesc pe Novak pentru a călca în picioare Serbia și poporul sârb"

Familia lui Novak Djokovic susține că acesta a fost victima unei „agende politice” în Australia. Sportivului sârb i s-a refuzat intrarea în ţară pentru a-şi apăra titlul la Australian Open.

Familia lui Djokovic, despre australieni: "Îl umilesc pe Novak pentru a călca în picioare Serbia și poporul sârb"
Sursa foto: Hepta/ Capital Pictures / Elena Leoni
de Mia Lungu    |    06 Ian 2022   •   18:51

„Îl ţin în captivitate. Îl umilesc pe Novak pentru a călca în picioare Serbia şi poporul sârb. Morrison (premierul australian) şi cei ca el au îndrăznit să-l atace pe Novak pentru a îngenunchea Serbia. Serbia a arătat întotdeauna că provine dintr-o naţiune mândră”, a declarat joi tatăl lui Djokovic, Srdjan, reporterilor din Belgrad.

Familia sportivului a adus la conferinţa de presă cele 9 trofee de la Australian Open pe care Novak Djokovic le-a câştigat.

Novak Djokovic nu va fi expulzat din Australia. Va rămâne în carantină, în Melbourne, până luni, după ce instanţa a acceptat să-i acorde o amânare. Avocatul său trebuie să vină, însă, cu noi dovezi care să ateste că scutirea sportivului de la vaccinare este validă.

Potrivit staff-ului său, Djokovici are o scutire emisă de o comisie independentă de experți medicali, care atestă că vaccinul anti-COVID îi dă reacții adverse puternice și acesta este motivul pentru care nu s-a imunizat. Ajuns însă în Australia, el a fost interogat nouă ore pe aeroport, apoi i s-a respins accesul. Motivul ar fi că echipa sa a aplicat pentru tipul greşit de viză, nu pentru că sportivul nu a fost încă imunizat.

"În ceea ce îl priveşte pe domnul Djokovic, regulile sunt reguli şi nu există cazuri speciale. Regulile sunt reguli. Forţele de frontieră şi-au făcut treaba, intrarea cu viză necesită dubla vaccinare sau o examinare medicală. Mi s-a spus că o asemenea scutire nu-şi avea rostul şi în rezultat el se supune aceloraşi reguli ca oricine altcineva", a declarat Scott Morrison, Prim-Ministrul Australiei.

Situaţia a stârnit un scandal internaţional. Preşedintele Serbiei spune că autorităţile de la Belgrad fac tot ce pot pentru a-l ajuta pe Djokovic. Scandalul a zguduit scena sportivă din întreaga lume.

"El alege pentru sine şi oricine este liber să aleagă pentru sine, dar sunt unele consecinţe nu? Şi bineînţeles că nu îmi place situaţia care se petrece. Într-un fel, îmi pare rău pentru el. Dar în acelaşi timp ştia condiţiile de acum multe luni, aşa că a ales pentru el", este de p

Turneul de la Melbourne începe pe 17 ianuarie, iar Djokovic l-a câștigat anterior de nouă ori.

 

×
Subiecte în articol: scandal
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close