Antena 3 CNN Sport Tenis Federer: "Pe Nadal eu l-am făcut să fie şi mai puternic"

Federer: "Pe Nadal eu l-am făcut să fie şi mai puternic"

Federer: "Pe Nadal eu l-am făcut să fie şi mai puternic"
28 Apr 2009   •   20:37

Maeştrii ne fac să ajungem mari. Este o regulă ce se aplică în orice domeniu, iar sportul nu face excepţie: Roger Federer l-a făcut mare pe Nadal. Jucătorul elveţian de tenis a declarat marţi că succesul ibericului i se datorează întrucâtva şi lui. Rămâne la latitudinea fiecăruia dintre noi de a interpreta confesiunile lui Federer şi de a le plasa undeva, între mândrie şi regretul propriei căderi:
"Eu l-am ajutat pe Rafa să fie atât de puternic, atât de încrezător. Nu l-am luat în serios la început în orice turneu pe zgură, Monte Carlo, Roma, Hamburg, Rolland Garros, şi el nu a iertat nimic. Astfel, a trecut şi la alte suprafeţe, şi după trei finale la Rolland Garros, a prins curaj şi la Wimbledon", a spus Federer.
Elveţianul va participa la turneul de la Roma, debutând miercuri, direct în turul 2, în compania jucătorului din Serbia Ivo Karlovic. Pentru noua sa apariţie în faţa publicului, Roger Federer a ales să se pregătească în secret şi şi-a fixat ca obiectiv cel puţin prezenţa în semifinale:
"Unde am fost după turneu (n.r. Turneul de la Monte Carlo) este secret. Nimeni nu m-a recunoscut acolo, m-am antrenat patru ore pe zi alergând cu Pierre Paganini (n.r. preparatorul fizic). Acum am venit la Roma şi sper să se vadă rezultatele. Aici un rezultat bun ar fi semifinalele, dar ar fi foarte frumos să câştig, pentru satisfacţie, puncte şi încredere".

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close