Antena 3 CNN Sport Tenis Gabriela Ruse și Ana Bogdan s-au calificat în sferturile de finală la Transylvania Open

Gabriela Ruse și Ana Bogdan s-au calificat în sferturile de finală la Transylvania Open

Gabriela Ruse și Ana Bogdan au trecut, joi seara, în sferturile de finală ale turneului de tenis feminin WTA 250 Transylvania Open, ce se dispută săptămâna aceasta la Cluj Napoca. 

Gabriela Ruse și Ana Bogdan s-au calificat în sferturile de finală la Transylvania Open
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Rob Prange
de Georgiana Adam    |    20 Oct 2023   •   09:13

O victorie în penultimul act le-ar putea aduce pe cele două într-un meci direct, în semifinală.

Gabriela Ruse (188 WTA) e prima româncă ce își asigură prezența în sferturile de finală de la Transylvania Open, cu o victorie entuziasmantă în fața maghiarei Anna Bondar (116 WTA), cu 7-6 (4), 6-2.

Ruse a început greu meciul, fiind condusă cu 0-3 și două break-uri avans. Românca a reacționat însă imediat și a egalat la 4-4. În plus, la 5-5, a salvat două mingi de break, reușind să ducă setul în tiebreak, pe care l-a și câștigat apoi.

Setul secund a fost echilibrat până la 2-2, după care Ruse a făcut un prim break și a câștigat următoarele două game-uri foarte disputate, salvând alte 3 mingi de break pentru 4-2. 

Ultimele două game-uri au fost la discreția actualului număr 188 mondial, care a obținut astfel calificarea după o oră și 51 de minute de joc.

Victoria îi aduce pentru moment un salt de 21 de locuri în clasament, până pe 161, dar și un cec în valoare de 6.417 euro.

În sferturi, Ruse o va întâlni pe columbiana Emiliana Arango (118 WTA), pe care nu a mai întâlnit-o până acum în circuit.

În ultimul meci al zilei, Ana Bogdan având de învins opoziția acerbă a tinerei jucătoare de doar 17 ani, Nikola Bartunkova (289 WTA), pe care a învins-o greu, cu 4-6, 7-6 (5).

Cele 60 de puncte WTA pe care le obține Bogdan, pentru prezența în sferturi, nu îi aduc momentan o urcare în clasamentul mondial.

În faza ultimelor opt jucătoare rămase pe tablou, Bogdan o va întâlni pe favorita numărul 4, spaniola Rebeka Masarova.

În cazul în care Ruse și Bogdan vor trece de sferturi, cele două se vor întâlni în semifinala competiției, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close