Antena 3 CNN Sport Tenis Gilles Simon a câştigat pentru a treia oară turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy

Gilles Simon a câştigat pentru a treia oară turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy

Gilles Simon a câştigat pentru a treia oară turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    30 Apr 2012   •   11:05

Francezul Gilles Simon a câştigat, duminică, cel de-al treilea titlu la BRD Năstase Ţiriac Trophy, după ce l-a învins în ultimul act pe italianul Fabio Fognini.

Locul 12 în clasamentul ATP şi principal favorit al concursului de la Bucureşti, jucătorul din Hexagon s-a impus cu 6-4, 6-3, după o oră şi 50 de minute de joc.

A fost un meci mare astăzi, dar foarte dificil, deoarece Fabio a jucat foarte bine şi am fost nevoit să alerg mult. Fabio a jucat un tenis extraordinar, se mişcă foarte repede pe teren şi a trebuit să lovesc tare şi să trimit loviturile larg pentru a prelua controlul punctului. El nu prea are defecte, pentru că are o bună lovitură de rever, o bună lovitură de dreapta şi un serviciu bun”, a spus francezul.

Să câştig aici a fost mai important decât să joc semifinale la Monte Carlo. Pentru noi este foarte important să câştigăm turnee, pentru că se întâmplă de puţine ori în timpul unui sezon. În multe turnee, deşi joci cel mai bun tenis al tău, pierzi la un moment dat”, a adăugat Simon.

Victoria de duminică i-a adus lui Simon 250 de puncte ATP şi un cec în valoare de 71.900 de euro, însă, mai important, îl apropie de primele zece poziţii ale ierarhiei mondiale.

Pentru că se află la al treiea succes la Bucureşti, francezul va păstra definitiv trofeul de la BRD Năstase Ţiriac Trophy: „O să încerc mai întâi să nu îl sparg când îl duc acasă. Apoi voi găsi sigur un loc frumos unde să îl expun”.


×
Subiecte în articol: turneu ATP
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close