Antena 3 CNN Sport Tenis Horia Tecău, primul român care joacă o finală de dublu la un Mare Şlem din 1979

Horia Tecău, primul român care joacă o finală de dublu la un Mare Şlem din 1979

Horia Tecău, primul român care joacă o finală de dublu la un Mare Şlem din 1979
02 Iul 2010   •   14:02

Horia Tecău, alături de suedezul Robert Lindstedt, a reuşit să se califice în finala de dublu la Wimbledon, aceasta fiind prima prezenţă românească în ultimul act al unui turneu de Mare Şlem din 1979. Perechea Tecău/Lindstedt, cap de serie numărul 16, a trecut în semifinale de argentinienii Juan Ignacio Chela şi Eduard Schwank, cu scorul de 6-4, 7-5, 6-2.

În finală, Tecău şi Lindstedt vor întâlni perechea Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), care a dispus în semifinale de cuplul Wesley Moodie/Dick Norman (Africa de Sud/Belgia, cap de serie numărul 7), cu scorul de 7-6 (7/3), 6-3, 3-6, 5-7, 6-3.

Ultimii români ce au disputat o finală de Grand Slam au fost Virginia Ruzici şi Ion Ţiriac, care în 1979 pierdeau finala turneului de dublu mixt de la Roland Garros.

La Wimbledon, ultima prezenţă românească într-o finală de dublu i-a aparţinut tot Virginiei Ruzici, în 1978, când a pierdut împreună cu slovena Mima Jausovec finala feminină, pe când la masculin singura prezenţă în ultimul act la Wimbledon i-a aparţinut lui Ilie Năstase în 1973, când împreună cu americanul Jimmy Connors avea să câştige titlul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Wimbledon
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close