Antena 3 CNN Sport Tenis Ilie Năstase a primit titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Craiova

Ilie Năstase a primit titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Craiova

Ilie Năstase a primit titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Craiova
Sursa foto: ilie nastase
29 Oct 2009   •   17:11

Legendarul Ilie Năstase a primit, joi, titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Craiova, într-o şedinţă plenară a Consiliului Municipal. Reprezentanţii Consiliului au declarat că i-au oferit titlul fostului jucător pentru felul în care acesta a promovat valorile autentice româneşti. Vineri, Năstase va inaugura, într-un meci demonstrativ cu Mansour Bahrami, patru terenuri de tenis construite de municipalitate în Parcul Tineretului din localitate.
"Vreau sã-i înmânez titlul de cetăţean de onoare al Craiovei lui Ilie Năstase. Programul lui a fost destul de încărcat şi nu a apucat să ajungă la Craiova. De fapt, în ultima vreme a ajuns de trei ori la Craiova, vă daţi seama că a început să iubească acest oraş", a declarat edilul şef al Craiovei, Solomon, potrivit Mediafax.
"Mulţumesc pentru titlu şi am să vin mai des pe la Craiova. A trebuit să aştept, să termin cu tenisul şi să ajung la Craiova, care nu este locul unde m-am născut eu, dar s-ar fi putut foarte bine. După cum m-aţi primit cred că ăia de la Bucureşti sunt proşti, nu au înţeles nimic. Aici se fac lucruri pe care la Bucureşti încă se gândesc să le facă sau nu vor să le facă. Nu sunt om politic. Am fost odată şi m-am săturat. Mă uit în toată ţara, pe unde am fost, şi la Sibiu, şi la Cluj, şi la Timişoara. Dacă s-ar mişca şi cei de la Bucureşti cum vă mişcaţi aici în provincie, ar arăta altfel Bucureştiul", a precizat Ilie Năstase la primirea titlului.
În cursul zilei de vineri, Ilie Năstase va participa la un meci demonstrativ în compania prietenului său Mansour Bahrami, în Parcul Tineretului din Craiova. Acolo, fostul număr 1 mondial va inaugura patru terenuri de tenis de calitate fără egal în România. Năstase s-a declarat încântat de acest lucru.
"Mă aflu aici la invitaţia domnului primar din luna august, care m-a dus la baza sportivă sã-mi arate patru terenuri de tenis cu ciment, de "green set", care nu există nicăieri în România, nici la federaţie, unde sunt doar două terenuri. Am zis că e bine să susţin acest proiect. Atunci ne-a venit ideea să facem acest meci demonstrativ, eu cu Mansour, pe care-l cunoaşteţi foarte bine", a recunoscut Năstase pentru sursa citată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ilie Nastase
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close