Antena 3 CNN Sport Tenis Ion Ţiriac: „Pe Năstase poţi să-l acuzi de orice, dar nu că e rasist sau xenofob”

Ion Ţiriac: „Pe Năstase poţi să-l acuzi de orice, dar nu că e rasist sau xenofob”

 Ion Ţiriac: „Pe Năstase poţi să-l acuzi de orice, dar nu că e rasist sau xenofob”
Sursa foto: Foto: Facebook/Ion Țiriac
28 Apr 2017   •   10:27

Ion Țiriac a vorbit despre incidentele care au marcat întâlnirea Fed Cup România - Marea Britanie, potrivit digisport.ro.

„Din pacăte, puneți căruța înaintea cailor. Căpitanul echipei României de tenis, Mr. Năstase, s-a ridicat în picioare și a spus "domnul arbitru, nu ai voie să o lași să depășească cele 20 de secunde între mingi" și "jucatoarea nu are dreptul să se adreseze direct arbitrului. Căpitanul de echipă e singurul care vorbește cu tine". I s-a spus să stea jos, apoi a primit avertisment. Apoi i-a dat al doilea avertisment, fără niciun fel de rezultat. Vine și arbitrul principal și e descalificat. Până aici, oarecum au dreptul, dar nu au facut-o corect. Căpitanul echipei României a spus ce trebuia să spună, a fost foarte corect”, a spus Ion Țiriac.

Țiriac spune că eliminarea lui Ilie Năstase din tribună nu intră în atribuțiile arbitrilor

„Din momentul în care i-au luat titlul, l-au trimis în tribună. Omul s-a dus în tribună. Apoi au dat drumul la meci, după care Sorana a câştigat un game şi apoi îl scot pe domnul Năstase din tribună fără niciun drept. Ei au dreptul doar la suprafaţa de joc. Tribuna aparţine organizatorului. Din momentul ăla, persoana privată Ilie Năstase, care nu este un sfânt, o ştim cu toţii, şi-a dat oarecum în petec şi nu a mai fost Năstase căpitanul echipei", a declarat Ţiriac.

Mai mult, Ilie Năstase a fost acuzat de rasism, după o remarcă la adresa copilului nenăscut al Serenei Williams, însă Țiriac consideră că aceste acuze sunt nefondate.

„Sunt foarte mulţi xenofobi şi paranoici în jurul nostru şi în lumea asta. Ce a spus Năstase despre Serena? Că o să nască un copil. Cel mai bun prieten al lui Ilie, Noah, a făcut un comentariu: "Sunt alături de tine". Pe Năstase poţi să-l acuzi de orice, dar nu că e rasist sau xenofob. Xenofobi sunt cei care au scos acest lucru din context şi l-au mutat în altă parte”, a mai spus Ion Țiriac.

Fost partener al lui Ilie Năstase a adus și argumente împotriva acuzațiilor care i se aduc fostului lider mondial.

„Năstase a făcut clinici cu Arthur Ashe pentru albi, negri, verzi, galbeni şi toate culorile. Noi am trăit mereu împreună cu alte naţiuni, de pe diferite continente. Nu am făcut niciodată diferenţa asta. Scoaterea din context a acestei probleme este o ruşine pentru cei care au făcut-o", a precizat Ţiriac.

×
Subiecte în articol: Ilie Nastase Ion Tiriac
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close