Antena 3 CNN Sport Tenis Irina Begu, în optimile turneului WTA de la Shenzhen

Irina Begu, în optimile turneului WTA de la Shenzhen

Irina Begu, în optimile turneului WTA de la Shenzhen
Sursa foto: Foto: Facebook
04 Ian 2016   •   08:50

Jucătoarea română de tenis Irina Begu, a treia favorită a turneului WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 426.750 dolari, s-a calificat, luni, în optimile de finală, după o victorie într-o oră și 26 de minute în meciul cu Lara Arruabarrena (Spania), scor 6-3, 6-2, transmite Agerpres.

Begu (25 ani), aflată pe locul 31 în ierarhia WTA, a reușit șapte ași în acest meci.

Irina are acum 2-1 în meciurile directe cu iberica, pe care a mai învins-o în 2011, în optimile turneului ITF de la Marsilia, cu 6-2, 6-3. Arruabarrena (23 ani, 86 WTA) a câștigat în 2014, la Bastad (Suedia), în primul tur, după ce Begu s-a retras la scorul de 6-1, 4-2 în favoarea adversarei sale.

În optimile de finală, Begu o va înfrunta pe germanca Anna-Lena Friedsam, care a dispus cu 6-0, 6-3 de sârboaica Bojana Jovanovski.

Irina Begu, care și-a asigurat un cec de 4.928 dolari și 30 puncte WTA, va juca în premieră împotriva germancei Friedsam (21 ani, 95 WTA).

Tot luni, Monica Niculescu (N. 4) o întâlnește pe letona Anastasija Sevastova, iar Andreea Mitu joacă împotriva cehoaicei Katerina Siniakova. De asemenea, la dublu, Monica Niculescu și americanca Vania King sunt programate să joace contra perechii Chia-Jung Chuang (Taiwan)/Oksana Kalașnikova (Georgia), cap de serie numărul doi.

Anul trecut, Simona Halep a câștigat titlul la Shenzhen în proba de simplu, iar în 2014 la dublu s-au impus Monica Niculescu și Klara Koukalova (Cehia).

×
Subiecte în articol: Irina Begu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close