Antena 3 CNN Sport Tenis Johanna Konta vs Venus Williams, drumul către finală

Johanna Konta vs Venus Williams, drumul către finală

Johanna Konta vs Venus Williams, drumul către finală
13 Iul 2017   •   12:44

Favorita gazdelor, Johanna Konta, care a câștigat în trecut un singur meci la Wimbledon, se află în semifinale, unde se va confrunta cu Venus Williams, de cinci ori campioană. Ambele jucătoare joacă pentru o miză mare. Williams speră să câștige un alt Grand Slam (ultimul câștigat a fost în 2008) și să continue în aceeași formă care a făcut-o să ajungă în finala Australian Open, de la începutul sezonului.

Konta are șansa de a fi prima tenismenă britanică care câștigă Wimbledon în ultimii treizeci de ani.

Williams și Konta s-au întâlnit până acum de cinci ori în carieră, britanica conducând cu 3-2. Primele patru meciuri au fost jucate pe terenurile grele, Venus Williams câștigând prima victorie, iar Johanna Konta următoarele trei. Cel mai recent meci și cel de-al doilea din acest an a fost pe zgura din Roma, pe care Williams l-a câștigat în trei seturi.

Meciul reprezintă cea de-a doua semifinală de Grand Slam a Johannei Konta, în timp ce Williams va juca cea de-a zecea semifinală la Wimbledon, la simplu. În plus, în timp ce Konta a pierdut singura semifinală de Grand Slam pe care a jucat-o până acum în cariera sa, Venus Williams este de 15 ori finalistă de Grand Slam. Konta se poate aștepta la sprijinul mulțimii, iar Williams se poate baza pe experiența de a fi jucat și a câștigat atât de multe semifinale la acest nivel în trecut.

Venus Williams a avut parte de un drum destul de confortabil până în semifinale. Ea a pierdut doar un set, în turul doi, în meciul cu Wang Qiang din China.

După acel meci însă, a învins-o pe Naomi Osaka din Japonia, pe Ana Konjuh și pe Jelena Ostapenko. Cu siguranță, va juca semifinală de astăzi cu multă încredere în ea.

Konta a avut un drum mai dificil până în semifinale. Cu toate acestea, a trecut în primul tur de Hsieh Su-Wei, în turul doi de croata Donna Vekic, în turul trei de grecoaica Maria Sakkari. A fost o victorie confortabilă 6-4/6-1. În optimi a învins-o pe Caroline Garcia din Franța.

În meciul din sferturi, cu Simona Halep, Konta a pierdut primul set la tiebreak, dar a reușit să se impună în ultimele două seturi, învingând-o pe Simona cu 7-6, 6-4. Astfel, este prima tenismenă britanică care ajunge în semifinale, din 1978.

Atât Williams, cât și Konta joacă puternic și servesc deosebit de eficient. Ele, de asemenea, preferă să rămână în spatele terenului.

Williams, cu toate acestea, are un voleu mai eficient decât cel a lui Konta. În plus, iarba este suprafața ei preferată, ceea ce ar fi un avantaj pentru jucătoarea din Statele Unite.

Pentru a contracara acest lucru, Konta va trebui să se asigure că loviturile sale vor fi adânci în toate zonele și vor limita oportunitățile lui Williams de a înainta. Datorită abilităților de apărare a lui Konta și a experienței și jocului bun al lui Venus, este greu de spus cine va câștiga.

În plus, Johanna Konta a avut un parcurs foarte bun până în semifinale. Mulțimea i-a răsplătit eforturile cu sprijinul său, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere că ea este tenismena britanică cu cea mai clasare.

Venus Williams însă are foarte multă experiență la acest nivel și după ce a câștigat deja nu mai puțin de cinci titluri la Wimbledon, se pare că se va concentra mai mult asupra jocului ei decât asupra șansei mari de a ajunge în finală.

Din acest motiv, Venus Williams cu siguranță are cele mai mari șanse de a câștiga această partidă. Konta joacă destul de bine, poate câștiga un set, dar joacă destul de bine pentru a o învinge pe Williams pe suprafața ei de joc favorită? Se pare că lucrurile nu stau așa. Williams are toate șansele să câștige meciul în trei seturi.

Cine credeți că va câștiga semifinala? Pariați pe tenis cu 888sport și distrați-vă în timpul ce urmăriți meciul.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close