Antena 3 CNN Sport Tenis John Isner a câştigat meciul de 183 de game-uri şi a intrat în istoria tenisului!

John Isner a câştigat meciul de 183 de game-uri şi a intrat în istoria tenisului!

John Isner a câştigat meciul de 183 de game-uri şi a intrat în istoria tenisului!
24 Iun 2010   •   18:59

John Isner a intrat în istoria tenisului modern. Nu a cucerit el multe titluri precum Pete Sampras sau Roger Federer, nu este "Regele Zgurii" sau "Regele ierbii", nu este numărul unu mondial şi nici nu a câştigat măcar un turneu de Mare Şlem. A intrat însă în istorie pentru că este jucătorul care a câştigat CEL MAI LUNG MECI DIN ISTORIA TENISULUI. John Isner l-a învins pe Nicolas Mahut după fix 138 de game-uri disputate în setul decisiv şi 183 în total, la capătul a 11 ore şi cinci minute de joc!

Jurnaliştii de la BBC au descris cel mai bine a doua zi a meciului dintre Isner şi Mahut. "La 10-10, am ridicat din sprâncene. La 20-20 oamenii au început să nu mai vorbească despre meciul Angliei de la Cupa Mondială şi să se uite la tenis. La 30-30 oamenii au început să părăsească Terenul Central şi să îşi caute loc pe micuţul Teren 18, de numai 782 de locuri. La 40-40, copiii de mingi au devenit bărbaţi de mingi", a scris BBC.

Isner a câştigat primul set cu 6-4, a pierdut următoarele două seturi cu 3-6 şi 6-7, pentru ca apoi să egaleze situaţia generală câştigând setul patru cu 7-6. În setul final, fiecare dintre cei doi jucători s-a încăpăţânat să îşi câştige serviciul, în timp ce niciunul dintre ei nu a avut energia necesară pentru a face un break.

La 33-32 în setul decisiv, Isner a beneficiat de două mingi de meci, pe care însă le-a pierdut. A fost un moment în care s-a prăbuşit şi a cerut "pauză de o banană". Era deja vlăguit şi doar serviciul puternic îl mai ţinea în joc. La 33-33, recordul pentru cel mai mare număr de game-uri jucate într-un singur meci a fost doborât. Pancho Gonzales şi Charlie Pasarell disputaseră 112 game-uri în decurs de cinci seturi, în 1969: scor 22-24, 1-6, 16-14, 6-3, 11-9 pentru Gonzalez.

Mahut a beneficiat de prima minge de break în setul cinci la scorul 50-50, dar a pierdut-o la fel de repede şi nesurprinzător, având în vedere că în tot meciul se înregistraseră doar două break-uri. La 58-59, Mahut a salvat meciul cu un serviciu impecabil şi riscant. A făcut 59-59 şi a cerut ca meciul să fie suspendat, motivând că nu mai vede mingea. Isner, arbitrul de scaun, organizatorii au încuviinţat.

Cel mai lung meci din istoria tenisului s-a reluat apoi joi după-amiază. Cei doi jucători păreau că s-au odihnit şi că sunt decişi să pună capăt partidei, dar au început din nou schimbul de aşi. Isner a doborât rapid borna celor de 100 de aşi serviţi într-un meci, iar Mahut l-a urmat, făcând ca recordul stabilit de Ivo Kralovic în Cupa Davis anul trecut, 78 de aşi, să pară o joacă de copii.

La fix 20 de game-uri distanţă de la ultima minge de break, la scorul de 69-68, John Isner s-a văzut din nou în faţa câştigării meciului. Iar de această dată, în uralele spectatorilor şi de pe Terenul 18, Isner a izbăvit. A făcut 70-68, şi-a adjudecat setul cinci după opt ore şi 11 minute, meciul şi calificarea în runda a doua a turneului, unde îl va întâlni pe olandezul Thiemo de Bakker.

Isner, favoritul numărul 23 al turneului, a servit în această partidă 112 aşi. Mahut l-a urmat cu 103 în ierarhia acestui record, în timp ce partida dintre cei doi tenismeni a doborât recordurile pentru: cel mai lung set, cel mai lung meci, cele mai multe game-uri într-un set şi cele mai multe game-uri într-un meci, fie el de simplu sau de dublu.

 

Rezumatul zilei de miercuri:

 

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Wimbledon
Parteneri
Românii care vor lua mai mulți bani la recalcularea pensiilor
x close