Antena 3 CNN Sport Tenis Jucătorii de tenis, trataţi ca infractorii, spune Rafa Nadal

Jucătorii de tenis, trataţi ca infractorii, spune Rafa Nadal

Jucătorii de tenis, trataţi ca infractorii, spune Rafa Nadal
Sursa foto: Rafael Nadal
12 Feb 2009   •   14:34

Jucătorii din circuitul ATP sunt dezamăgiţi de noile reglementări din tenis, care îi tratează într-un mod umilitor, spun aceştia. De când tenisul a devenit sport olimpic, testele antidoping au devenit tot mai riguroase, ajungându-se în acest moment să li se ceară tenisman-ilor să fie disponibili în fiecare zi timp de o oră în cazul în care sunt chemaţi pentru testare. "Ne tratează ca ă infractori", spune Nadal, numărul 1 mondial.
Începutul lui 2009 a adus o nouă regulă în tenis, la cererea Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA), care le cere celor mai buni 50 de jucători să anunţe un interval de o oră în fiecare zi în care poti fi contactaţi să fie disponibili pentru a veni să facă teste. Rafael Nadal, Andy Murray şi Gilles Simon, afectaţi de aceste reglementări ale WADA, spun că se simt hărţuiţi, potrivit eurosport.yahoo.com.
"Te fac să te simţi ca un infractor. Nici măcar mama nu ştie unde sunt în fiecare zi. Este foarte dificil să ştii pe unde pleci în ziua respectivă, în special într-un sport ca tenisul.", se plânge Nadal de noile rigori din tenis. Întrebat dacă merită acest sacrificiu pentru ca sportul său să fie acceptat drept probă olimpică, Nadal nu este foarte sigur că este dispus să facă sacrificiul.
"Desigur că vrem ca tenisul să fie un sport olimpic, dar nu cred că vrem să plătim un aşa preţ pentru a fi prezenţi la Olimpiadă. Sunt primul care vrea o competiţie curată, fără doping, dar acest lucru se poate rezolva în cu totul alte feluri", a spus spaniolul pentru sursa amintită.
Gilles Simon are aceeaşi nemulţumire. Francezul aflat pe locul 8 în ierarhia ATP a fost aproape de a rata un test antidoping deoarece se afla cu prietena sa la grădina zoologică din Paris atunci când a fost sunat. "Îmi reprogramasem o şedinţă de antrenament la Roland Garros şi am mers la grădina zoologică cu prietena mea, dar am fost sunat de persoana de contact pentru controlul anti-doping şi abia am reuşit să ajung la timp", a declarat tenisman-ul din Hexagon.
Murray a declarat şi el că tenisul nu poate fi comparat cu alte sporturi, deoarece, spre deosebire de alte cazuri, se călătoreşte foarte mult. Simon este de aceeaşi părere.
"Trebuie să completezi un formular pe trei luni, dar dacă eşti eliminat de la un turneu şi decizi să călătoreşti a doua zi, trebuie să anunţi imediat.", adaugă francezul.
În orice caz, cei trei au căzut de acord: trebuie să existe şi altă modalitate mai realistă şi mai practică de a efectua testele anti-doping.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal Andy Murray ATP
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close