Antena 3 CNN Sport Tenis L'Equipe critică retragerea Simonei Halep de la Beijing, considerând că este vorba despre o strategie înainte de Turneul Campioanelor

L'Equipe critică retragerea Simonei Halep de la Beijing, considerând că este vorba despre o strategie înainte de Turneul Campioanelor

L'Equipe critică retragerea Simonei Halep de la Beijing, considerând că este vorba despre o strategie înainte de Turneul Campioanelor
de M.T.    |    02 Oct 2014   •   16:47
L'Equipe a criticat, joi, în ediţia electronică, decizia Simonei Halep de a se retrage de la China Open după ce a obţinut calificarea în sferturile de finală, lăsând de înţeles că totul este doar o strategie a româncei înaintea turneelor importante.
 
„Simona Halep a câştigat o mare luptă, joi, în optimi, în faţa sportivei Andrea Petkovici, după două ore şi 35 de minute. Dar românca, numărul 2 mondial, nu va juca în sferturi. Ea a declarat forfait, explicând că doreşte să meargă acasă pentru a face un RMN la şold şi să poată fi în cea mai bună formă la Mastersul de la Singapore. O decizie care nu contravine niciunei reguli în vigoare în circuit. Deci nu va fi un meci cu Ana Ivanovic, care merge în semifinale fără a juca”, notează publicaţia franceză.
 
Autorul articolului atrage atenţia asupra faptului că este pentru a treia oară când se întâmplă astfel şi susţine că WTA trebuie să determine dacă este vorba doar de nişte coincidenţe.
 
„Este a treia oară când Simona Halep ia o astfel de decizie: a declarat forfait la Roma, după victoria din primul meci cu Madison Keys, şi şi-a făcut de asemenea bagajele la 's-Hertogenbosch, abandonând în turul 2. De fiecare dată înaintea unui turneu important, pentru ca apoi să joace finala la Roland Garros şi în semifinalele la Wimbledon”, scrie L'Equipe.
 
„Rămâne ca adversarele ei, dar şi organizatorii de turnee, suporterii (cei care au plătit pentru a vedea un sfert de finală care nu va mai avea loc) şi WTA să decidă dacă acestea nu sunt altceva decât coincidenţe. Vom vedea în Singapore dacă şoldul numărului 2 mondial este pregătit sau nu pentru ultimul eveniment major al unui sezon care i-a adus consacrarea”, se încheie articolul celebrului cotidian francez.
 
Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Beijing, după ce a obţinut o victorie senzaţională, 7-6, 5-7, 7-6, în faţa sportivei germane Andrea Petkovic, în ciuda durerilor resimţite la spate şi la coapsă.
 
Problemele medicale ale româncei au apărut la meciul din turul precedent, câştigat în faţa chinezoaicei Lin Zhu.
 
Halep, care s-a retras şi din proba de dublu, unde făcea pereche cu Raluca Olaru, ar fi trebuit să joace vineri cu sârboaica Ana Ivanovic, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9 la Beijing.
 
În funcţie de rezultatele obţinute de Maria Sharapova şi Petra Kvitova, ambele calificate în sferturi la China Open, Simona Halep poate pierde poziţia a doua în clasamentul mondial şi să coboare până pe locul 4. 

×
Subiecte în articol: Simona Halep China Open Beijing retragere
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close