Antena 3 CNN Sport Tenis Maestrul zgurei, Nadal, câştigă un meci fabulos cu Djokovic şi merge în finala Masterului de la Madrid

Maestrul zgurei, Nadal, câştigă un meci fabulos cu Djokovic şi merge în finala Masterului de la Madrid

Maestrul zgurei, Nadal, câştigă un meci fabulos cu Djokovic şi merge în finala Masterului de la Madrid
Sursa foto: rafael nadal
16 Mai 2009   •   22:30

Spaniolul Rafael Nadal, cel mai bun tenisman din lume pornea în partida cu Novak Djokovic cu două atuuri importante. Meciul din semifinalele de la Madrid se juca pe suprafaţa preferată a ibericului, în faţa propriilor spectatori. Echilibrul a fost, însă, la el acasă şi dramatismul a fost sport de problemele medicale ale amânduror jucători. Nadal a dovenit, în cele din urmă, de ce este "Regele Zgurei", după nu mai puţin de patru ore de joc, cu scorul de 3-6, 7-6, 7-6.
Toate cele trei seturi ai fost foarte echilibrate, chiar şi primul, în care Novak Djokovic s-a impus datorită breakului reuşit într-un moment important. În al doilea set, nici măcar un break nu au reuşit cei doi sportivi, care nu au putut fi despărţiţi decât la tie-break. Rafa şi-a păstrat, însă, cumpătul şi s-a impus în faţa sârbului, forţând intrarea în decisiv.
Setul al treilea a început cum nu se poate mai prost pentru Nadal, care a pierdut serviciul propriu şi a trebuit să revină în faţa unui adversar care, din senin, căpătase aripi. Probelemele medicale au fost, însă, cele care l-au slăbit decisiv pe "Nole", iar Nadal a revenit de la 3-3, moment din care amândoi jucătorii au mers fără ezitări, până în tie-break. Acolo, sârbul a avut două mingi de meci dar a clacat, şi Nadal nu l-a iertat la prima oportunitate ivită, setul încheindu-se atunci când favoritul publicului a făcut 11-9. Trecuseră exact patru ore şi două minute de la începutul partidei, iar Nadal se gândeşte deja la finala în care va întâlni câştigătorul meciului dintre Roger Federer şi Juan Martin Del Potro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close