Maria Șarapova, abandon la Melbourne după ce s-a intoxicat cu fum în timpul unui meci de tenis

de A.M.P    |    14 Ian 2020   •   13:29
Maria Șarapova, abandon la Melbourne după ce s-a intoxicat cu fum în timpul unui meci de tenis Foto: Maria Sharapova/Facebook

Fostul lider mondial al tenisului feminin Maria Şarapova a abandonat, marţi, în cursul unui meci disputat la turneul demonstrativ de la Kooyong, de la periferia oraşului Melbourne (Australia), din cauza fumului degajat de incendiile care afectează estul ţării, considerând că este vorba de o "decizie înţeleaptă".

Starul rus de 32 de ani a solicitat arbitrului o pauză, în timp ce se afla la egalitate în al doilea set cu germanca Laura Siegemund, 6-7 (4/7), 5-5, explicând că "jucătoarele resimt fumul".

Fumul degajat de incendiile masive care fac ravagii din luna septembrie a degradat calitatea aerului la Melbourne, astfel încât organizatorii Australian Open au fost nevoiţi să suspende antrenamentele prevăzute marţi în vederea primului turneu de Mare Şlem al anului, ce urmează să debuteze lunea viitoare.

Şarapova, care evolua cu o mască la nas, a evocat condiţiile de joc "extreme", explicând că a fost cuprinsă "de accese de tuse" la finalul setului doi. Jucătoarea rusă (nr. 145 mondial) beneficiază de o invitaţie din partea organizatorilor pentru a participa la Openul Australiei (20 ianuarie - 2 februarie).

Adversara rusoaicei la Kooyong, Siegemund (72 WTA), a explicat la rândul ei că a simţit cum fumul "îi pătrunde în tot organismul".

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close