Antena 3 CNN Sport Tenis Melzer produce şocul la Roland Garros şi-l elimină pe Djokovic după 0-2 la seturi

Melzer produce şocul la Roland Garros şi-l elimină pe Djokovic după 0-2 la seturi

Melzer produce şocul la Roland Garros şi-l elimină pe Djokovic după 0-2 la seturi
Sursa foto: novak djokovic
02 Iun 2010   •   22:58

Austriacul Jurgen Melzer a obţinut, miercuri, o calificare dramatică în semifinalele turneului de la Roland Garros după ce l-a învins pe favoritul numărul trei, Novak Djokovic. Sârbul a condus la un moment dat cu 2-0 la seturi, dar şi-a pierdut complet concetrarea şi a ratat o întâlnire în semifinală cu Rafael Nadal. Spaniolul s-a calificat în penultimul act după ce l-a învins în trei seturi pe compatriotul Nicolas Almagro.
Sârbul Djokovic, al treilea favorit al turneului de la Paris, a părăsit inexplicabil competiţia după o înfrângere cu 6-3, 6-2, 2-6, 6-7, 4-6 în faţa lui Jurgen Melzer. Austriacul cotat cu şansa a 27-a la câştigarea trofeului a "supravieţuit" şocului din primele două seturi şi a revenit, câştigând în cinci acte. Djokovic câştigat cu mare uşurinţă primele două seturi, dar la fel l-a pierdut şi pe al treilea, graţie celor trei breakuri făcute de adversar. Acest lucru i-a afectat puternic moralul. Melzer a câştigat setul al patrulea la tie-break şi a dus meciul în decisiv, unde Djokovic ştia că dacă nu îşi revine va fi trimis acasă. Setul a părut foarte echilibrat, dar Melzer a făcut break-ul exact când efectul era mai puternic, la 4-4. Din acel moment, el a trebuit doar să mai câştige un game pe serviciul propriu şi şi-a asigurat locul între ultimii patru jucători ai turneului.
Nadal îl învinge în trei seturi pe Albagro
Rafael Nadal, cel de-al doilea favorit al turneului, şi-a apărat blazonul şi a trecut de compatriotul Almagro în trei seturi, 7-6, 7-6, 6-4. Numărul doi mondial a trebuit să se întrebuiţeze serios în faţa unui adversar foarte determinat şi a câştigat primele două seturi la tie-break. Nici în al treilea set nu i-a fost foarte uşor, dar a reuşit în cele din urmă o victorie muncită din greu în doar trei seturi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roland Garros Rafael Nadal
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close