Antena 3 CNN Sport Tenis Nadal, eliminat de Monfils de la turneul din Qatar

Nadal, eliminat de Monfils de la turneul din Qatar

Nadal, eliminat de Monfils de la turneul din Qatar
09 Ian 2009   •   12:43

Rafa Nadal, numărul 1 în clasamentul ATP şi cel mai bun tenismen al anului 2008, a început noul an cu stângul. El a fost eliminat, deja, de la turneul Qatar ExxonMobil Open, jucat la Doha, deşi abia s-a ajuns la faza sferturilor de finală. Astfel, Nadal i se alătură românului Victor Hănescu pe banca învinşilor şi părăseşte devreme competiţia.
Cel care l-a eliminat pe iberic a fost francezul Gael Monfils, numărul 13 în clasamentul ATP, dând peste cap pronosticurile. Nadal nu a avut nici o şansă în acest meci, pierzând amândouă seturile cu scorul de 6-4. Deşi pierduse ultimele trei meciuri cu spaniolul, Monfils (în vârstă de 22 de ani) s-a impus fără probleme şi s-a calificat în semifinalele competiţiei.
Nadal nu mai pierduse nici un meci, potrivit prosport.ro, în ultimele 9 luni, mai devreme de faza semifinalelor, mai exact din mai 2008. Insuccesul lui Nadal năruieşte visul spectatorilor de a vedera un cvartet impunător în semifinale. Acolo, Gael Monfils îl va întâlni pe americanul Andy Roddick, în timp ce Federer îşi va întâlni, din nou, coşmarul: Andy Murray.
Nadal a declarat pentu site-ul competiţiei: "Monfils a jucat mai bine decât mine, dar am avut şi eu şansele mele. Gael a servit foarte bine, a jucat agresiv şi nu a greşit mult. Eu am făcut mai multe greşeli decât el, aici s-a făcut diferenţa. Poate că îmi mai trebuie puţin timp pentru a începe să joc bine în fiecare zi. Acum am o săptămână şi jumătate pentru a mă pregăti pentru Australian Open. Ştiam că începutul sezonului nu va fi uşor. Eu am avut mai mult timp de odihnă decât ceilalţi jucători, dar asta înseamnă că am şi lipsit mai mult din competiţie. Astăzi (n.r. Joi) nu a fost ziua mea norocoasă, dar nu plec de la Doha cu un gust amar."
Foto: www.smh.com.au
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close