Antena 3 CNN Sport Tenis Nadal: "Nu m-a afectat divorţul părinţilor, dar genunchii mi-au făcut mari probleme"

Nadal: "Nu m-a afectat divorţul părinţilor, dar genunchii mi-au făcut mari probleme"

Nadal: "Nu m-a afectat divorţul părinţilor, dar genunchii mi-au făcut mari probleme"
Sursa foto: rafa nadal
29 Iul 2009   •   15:53

Revenirea în circuitul profesionist de tenis a lui Rafael Nadal este, acum, o certitudine, şi prima apariţie a spaniolului va fi la turneul de la Montreal, Canada, unde este campion en-titre. Nadal nu a uitat, însă, calvarul prin care a trecut când s-a retras de la Wimbledon şi a pierdut primul loc în clasamentul ATP.
Fostul număr 1 mondial s-a confesat că problemele părinţilor săi nu i-au picat bine, dar au fost mult mai uşor de suportat decât durerile de la genunchi. Familistul Nadal a avut un şoc atunci când a aflat că părinţii săi vor divorţa, tânărul de 23 de ani găsindu-şi liniştea, în mod normal, în sânul familiei. Durerile de la genunchi, cărora le-a conştientizat gravitatea abia după ce a fost eliminat în optimile de finală de la Roland Garros de Soderling, au fost, însă, mult mai dure decât vestea venită din familie.
"Adevăratele probleme în acel moment au fost durerile la genunchi. Celelalte probleme (n.r. - divorţul părinţilor) cu siguranţă nu m-au ajutat, dar nu au avut nicio legătură", a spus Nadal, potrivit Mediafax.
"De mai multe luni mă simţeam aşa rău, am jucat cu dureri la turneele de la Monte Carlo, Barcelona, Roma şi Madrid. Am decis că ar fi mai bine să mă opresc", a explicat Nadal de ce a luat decizia de a lua o pauză.
Spaniolul a revenit pe terenul de antrenament începând cu 20 iulie, pentru a putea fi pregătit suficient de bine la startul Openului de la Montreal, pe 8 august. Problema pe care Nadal o consideră cea mai serioasă acum este cea a masei musculare pierdute în perioada pe pauză, pe care o recuperează petrecând cinci ore pe zi în sala de forţă, potrivit sursei citate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close