Antena 3 CNN Sport Tenis Novak Djokovic a câştigat turneul de la Roland Garros

Novak Djokovic a câştigat turneul de la Roland Garros

Novak Djokovic a câştigat turneul de la Roland Garros
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    05 Iun 2016   •   20:53

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul mondial, a câştigat în premieră turneul de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, duminică, după ce l-a învins în finală pe britanicul Andy Murray, cu 3-6, 6-1, 6-2, 6-4, potrivit agerpres.ro.

Djokovic deţine acum toate cele patru titluri majore, Wimbledon, US Open, Roland Garros şi Australian Open, singurii jucători care reuşiseră acest lucru până acum fiind Donald Budge (1938) şi Rod Laver (1962, 1969). Aceştia doi au realizat Marele Şlem, adică au câştigat toate cele patru titluri de Mare Şlem în acelaşi sezon. 

Acesta este şi obiectivul liderului mondial, lucru realizabil, având în vedere distanţa faţă de urmăritorii săi. 

Djokovic, 29 de ani, a câştigat duminică al 12-lea turneu de Mare Şlem din carieră, fiind devansat doar de Roger Federer (17), Rafael Nadal şi Pete Sampras (14). 

Nole Djokovic s-a alăturat celor patru jucători care deţin cele mai importante patru titluri din tenisul profesionist, Laver, Federer, Nadal şi Andre Agassi. 

Presiunea a fost extraordinară pentru sârb, aflat la a 12-a participare la turneul de la Paris, unde pierduse deja trei finale, ultima în 2015, în faţa elveţianului Stan Wawrinka. 

Djokovic a început excelent, cu un break la zero, dar apoi a cedat controlul setului din cauza numeroaselor erori şi a pierdut cu 3-6. 

Sârbul a înţeles că este pe cale să repete meciul de anul trecut şi a luat jocul pe cont propriu, a crescut considerabil numărul de mingi direct câştigătoare, în faţa numărului doi mondial.

Djokovic a confirmat ascendentul faţă de Murray, cu 13 victorii în ultimele 15 partide directe de la finala pierdută în 2013 la Wimbledon. 

Victoria reuşită de Murray în finala turneului Masters 1.000 de la Roma, prima pe zgură în faţa lui Djokovic, a părut să echilibreze duelul, cu atât mai mult cu cât Wawrinka, deţinătorul titlului, fusese învins în semifinale de scoţian. Djokovic a reuşit însă victoria după trei ore şi 3 minute. 

Raportul de lovituri direct câştigătoare a fost de 41-23 pentru Djokovic, iar la erori neforţate raportul a fost de 37-40. 

Djokovic s-a ales cu 2 milioane de euro şi 2.000 de puncte ATP pentru succes, iar Murray a fost recompensat cu un milion de euro şi 1.200 de puncte ATP.

×
Subiecte în articol: Roland Garros
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close