Antena 3 CNN Sport Tenis Novak Djokovic l-a învins pe Rafa Nadal şi a obţinut al patrulea titlu al carierei la Miami

Novak Djokovic l-a învins pe Rafa Nadal şi a obţinut al patrulea titlu al carierei la Miami

Novak Djokovic l-a învins pe Rafa Nadal şi a obţinut al patrulea titlu al carierei la Miami
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    31 Mar 2014   •   10:11

Novak Djokovic şi-a trecut în palmares al patrulea titlu al carierei la Miami, după ce l-a învins în finala turneului din Florida pe liderul mondial Rafa Nadal, scor 6-3, 6-3.

Sârbul l-a depăşit astfel pe Pete Sampras, care a câştigat de trei ori la Miami, însă continuă să se afle în spatele lui Andre Agassi, de şase ori învingător în turneul din seria Masters 1000.

Pentru Djokovic este al doilea succes consecutiv într-un Masters, după ce, în urmă cu două săptămâni, a câştigat şi la Indian Wells, unde a trecut în ultimul act de Roger Federer.

„A fost un turneu perfect, de la început, până la sfârşit. Am jucat foarte bine în toate meciurile şi mi-am ridicat nivelul jocului de la un tur la altul. Cea mai bună performanţă din turneu a venit la momentul potrivit, împotriva celui mai mare rival”, a declarat al doilea jucător al lumii, la finalul meciului care a durat o oră şi 24 de minute.

A fost cea de-a 40-a întâlnire directă între cei doi jucători, Nadal câştigând 22 dintre acestea. Ibericul nu a reuşit însă să obţină şi a 23-a victorie în faţa lui Djokovic, care i-ar fi adus primul titlu din carieră la Miami, turneu unde a disputat patru finale.

„Nu e nicio frustrare. Ăsta e tenisul. Adversarul meu a fost mai bun decât mine. Asta e tot”, a spus Nadal la finalul meciului.

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal turneu ATP
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close