Antena 3 CNN Sport Tenis O nouă bombă pune pe jar lumea tenisului: "Rafael Nadal a fost suspendat în secret pentru dopaj!"

O nouă bombă pune pe jar lumea tenisului: "Rafael Nadal a fost suspendat în secret pentru dopaj!"

O nouă bombă pune pe jar lumea tenisului: "Rafael Nadal a fost suspendat în secret pentru dopaj!"
10 Mar 2016   •   15:05

La doar câteva zile după anunţul şocant făcut de Maria Şarapova, care a recunoscut că a fost testată pozitiv la un control anti-doping, o nouă "bombă" pune pe jar lumea tenisului. Conform lui Roselyn Bachelot, fost ministru al Sănătăţii şi Sportului din Franţa, un alt mare tenismen ar fi fost prins că a folosit substanţe interzise: Rafael Nadal, spaniolul care deţine 14 titluri de Grand Slam în palmares, scrie prosport.ro.

Politiciana în vârstă de 69 de ani susţine că spaniolul a fost suspendat pentru 7 luni în anul 2012, pedeapsă aplicată în secret de către oficialii din tenis: "Ei nu fac publice controalele pozitive din tenis şi îi învaţă pe jucători să ia o pauză «de recuperare» după aşa-zisele accidentări. Noi ştim că «faimoasa» accidentare de 7 luni a lui Rafael Nadal a fost de fapt motivul ascunderii unui test anti-doping pozitiv. De multe ori, atunci când timp de câteva luni nu mai vedeţi un jucător de tenis în circuit, înseamnă că acela fost testat pozitiv", a fost declaraţia surprinzătoare a lui Roselyn Bachelot, care a fost ministrul Sănătăţii şi Sportului din Franţa în perioada 2007-2010.

Acuzele venite din Franţa vizează o perioadă cenuşie din cariera sportivului în vârstă de 29 de ani. Imediat după turneul de la Wimbledon 2012 (luna iunie), atunci când a pierdut în turul doi, Nadal a luat hotărârea de a nu mai participa la niciun alt turneu în respectivul sezon. Decizia ibericului a fost intens comentată în lumea sportului alb, având în vedere că Rafa câştigase turneul de la Roland Garros în acel an, dar disputase şi o finală la Australian Open, scrie ProSport.

Nadal a pus retragerea temporară pe seama unei accidentări la genunchi, pentru ca la începutul lui 2013 să-şi dezamăgească fanii din nou. Rafael nu s-a înscris nici la Australian Open, invocând o problemă cauzată de un virus stomacal. Apoi, după 7 luni de absenţă din tenis, Rafa Nadal a revenit mai puternic şi a realizat un adevărat tur de forţă, triumfând în competiţiile de la Sao Paulo, Acapulco, Indian Wells, Barcelona, Madrid, Roma, Roland Garros, Montreal, Cincinnati şi US Open, toate desfăşurate în anul 2013.

 

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal dopaj
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close