Antena 3 CNN Sport Tenis Pan Pacific Open. Lidera WTA, Dinara Safina, umilită de jucătoarea numărul 132 în lume

Pan Pacific Open. Lidera WTA, Dinara Safina, umilită de jucătoarea numărul 132 în lume

Pan Pacific Open. Lidera WTA, Dinara Safina, umilită de jucătoarea numărul 132 în lume
28 Sep 2009   •   18:02

Jucătoarea de tenis numărul 1 în lume, Dinara Safina, a declarat că doar ea este de vină după eliminarea şoc, scor 7-6, 4-6, 7-5, în faţa taiwanezei Chang Kai-chen, jucătoare venită din calificări, în runda a doua a Open-ului Pan Pacific.

Campioana en-titre, care a avut o evoluţie slabă în ultimul timp, ce a culminat cu o eliminare în turul trei la US Open ce a întărit criticile la adresa statutului ei de lideră WTA, s-a chinuit de la începutul partidei cu jucătoarea aflată 131 de locuri mai jos în ierarhia mondială.

"Nu este un moment uşor. Am avut o mulţime de şanse în setul trei, dar le-am ratat. Adversara mea a jucat bine, iar mie nu mi-a ieşit jocul. Ea era mereu pe minge, în zona ideală de a returna. Nu am scos-o niciodată din acea zonă. Este vina mea", a declarat Safina.

Poziţia de lideră a Safinei a fost pusă constant sub semnul întrebării în acest an, după ce rusoaica nu a reuşit să câştige niciun turneu de Mare Şlem în cariera ei. O scurtă vacanţă după ratarea de la New York nu a ajutat-o, iar la Tokyo s-a văzut învinsă de o jucătoare modestă, în vârstă de 18 ani, care şi-a păstrat calmul şi a obţinut cea mai mare victorie a carierei sale.

O altă rusoaică, Svetlana Kuznetsova, a părăsit şi ea competiţia tot după un meci cu o jucătoare venită din calificări. Campioana Open-ului francez a fost învinsă cu 7-5, 4-6, 6-3 de Andrea Petkovic, din Germania.

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close