Antena 3 CNN Sport Tenis Patricia Ţig continuă să facă senzaţie la Madrid. PATRU românce în sferturile de finală

Patricia Ţig continuă să facă senzaţie la Madrid. PATRU românce în sferturile de finală

Patricia Ţig continuă să facă senzaţie la Madrid. PATRU românce în sferturile de finală
Sursa foto: Foto: Facebook
05 Mai 2016   •   10:45

Jucătoarea română Patricia Ţig a reuşit o calificare de senzaţie în sferturile de finală ale turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, miercuri, după ce a învins-o pe americanca Madison Keys în două seturi, cu 6-3, 6-4. 

Ţig (21 ani, 134 WTA), venită din calificări, s-a impus în doar o oră şi 16 minute, în faţa unei adversare de aceeaşi vârstă, însă aflată pe locul 25 în lume, informează Agerpres.

Ţig a început în forţă şi a condus cu un neverosimil 4-0 în primul set, dar apoi Keys a revenit s-a apropiat la 4-3, ratând şansa egalării. Românca a făcut 5-3, iar apoi a încheiat setul pe serviciul americancei, 6-3. 

Patricia a început cu dreptul şi actul secund, conducând cu 2-0. Madison Keys a lăsat impresia că poate întoarce jocul, câştigând trei ghemuri la rând (2-3). Ţig a făcut un nou break (3-3), dar nu a reuşit să îşi fructifice serviciul (3-4). Jucătoarea antrenată de Răzvan Sabău a găsit resurse pentru un nou break (4-4), iar apoi şi-a luat serviciul (5-4), încheind meciul contra serviciului (6-4). 

Adversara sa din sferturi va fi australianca Samantha Stosur (32 ani, 23 WTA). 

Ţig, care are în palmares o finală WTA la simplu (Baku, 2015) şi una la dublu (Bucureşti, 2015), şi-a asigurat un cec de 114.560 euro şi 245 de puncte WTA. 

Nu mai puţin de jumătate din sfertfinaliste sunt românce, Simona Halep şi Irina Begu urmând să fie adversare joi, în timp ce Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Dominika Cibulkova (Slovacia). România va avea astfel, în mod cert o semifinalistă (Halep sau Begu).  

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close